Η Κίνα ανέφερε περισσότερα από 57,3 εκατομμύρια αεροπορικά επιβατικά ταξίδια τον Ιανουάριο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 44,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAAC).

Το συνολικό παραγωγικό αποτέλεσμα στον τομέα των μεταφορών της πολιτικής αεροπορίας στην Κίνα καταγράφηκε στα 11,6 δισεκατομμύρια τονοχιλιόμετρα (tkm) για τον Ιανουάριο, με ετήσια αύξηση 57,1%, όπως δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ζανγκ Κινγκ, αξιωματούχος αναπτυξιακού σχεδιασμού στην CAAC.

Περίπου 753.000 τόνοι φορτίου και ταχυδρομείου μεταφέρθηκαν αεροπορικώς τον Ιανουάριο, με ετήσια αύξηση 53,9%, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Κινεζική εξωστρέφεια

Σε προ πανδημίας επίπεδα αναμένεται να φτάσουν φέτος τα ταξίδια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καταγράφοντας έκρηξη στις κρατήσεις εισιτηρίων για αεροπορικές πτήσεις και αυτό κυρίως χάρη στους Κινέζους.

Η ζήτηση και τα bookings για ταξίδια στην περιοχή τον Δεκέμβριο του 2023 έφτασε κοντά στο 83% των αριθμών του 2019 σε σύγκριση με μόλις 57% τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, ενώ αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω.

«Το περιβάλλον αυτήν τη στιγμή παραμένει θετικό για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες», δήλωσε στο CNBC ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

Η ζήτηση, είπε, υπολείπεται κατά τι των προ πανδημικών επιπέδων, αναμένεται, όμως, ότι και αυτή η διαφορά θα καλυφθεί φέτος.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι κινέζοι τουρίστες θα τροφοδοτήσουν αυτήν τη ζήτηση, ιδιαίτερα σε προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ασία

Η ταξιδιωτική κίνηση από κινέζους τουρίστες στη Νοτιοανατολική Ασία σημείωσε αξιοσημείωτη άνοδο τον Ιανουάριο, δήλωσε ο Τζέιμς Σάλιβαν, επικεφαλής της έρευνας μετοχών Ασίας-Ειρηνικού στην JPMorgan.

Έρευνα της Citi κατέδειξε ότι οι συνολικοί αριθμοί εξερχόμενων τουριστών στην Κίνα έφτασαν τα 3,6 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου, με την πλειοψηφία να ταξιδεύει σε χώρες του ASEAN. Η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, το Βιετνάμ και η Ινδονησία ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί τους.

Άλλες επιλογές των Κινέζων Εκτός Ασίας-Ειρηνικού, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Αυστραλία ήταν δημοφιλή μέρη διακοπών για τους Κινέζους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας