Πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού κατέρριψε ένα drone που πετούσε προς το μέρος του στην Ερυθρά Θάλασσα το Σάββατο, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Άμυνας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της γειτονικής χώρας περιέγραψε την ενέργειά της αυτή ως αυτοάμυνα του πλοίου Duilio, το οποίο έχει ως αποστολή του να συνδράμει στην προστασία των εμπορικών θαλάσσιων οδών από επιθέσεις με drone και πυραύλους τις οποίες εξαπολύει συχνά η υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή των Χούθι της Υεμένης.

«Το drone, το οποίο είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν ήδη σε προηγούμενες επιθέσεις, βρισκόταν περίπου 6 χιλιόμετρα (3,73 ναυτικά μίλια) από το ιταλικό πλοίο, πετώντας προς αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γκουίντο Κροσέτο, δήλωσε ότι οι επιθέσεις των Χούθι, οι οποίες πραγματοποιούνται ως ένδειξη αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ, ήταν μέρος μιας στρατηγικής υβριδικού πολέμου εναντίον ορισμένων χωρών.

Παραβίαση διεθνούς δικαίου

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Χούθι αποτελούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και επίθεση στην ασφάλεια της θαλάσσιας κυκλοφορίας από την οποία εξαρτάται η οικονομία μας», είπε.

Τον Φεβρουάριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε μια ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, με το όνομα Eunavfor Aspides με σκοπό να προστατεύσει τη ναυτιλία στην περιοχή. Στη διοίκηση της αποστολής συμμετέχει από την ιταλική πλευρά ένας ναύαρχος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία