Η Βιβή Κολλιοπούλου, Insurance Manager της Angelicoussis Group. είναι η νέα πρόεδρος της WISTA Hellas, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του προεδρείου, την περασμένη Πέμπτη.

Η WISTA Hellas αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι σε συνέχεια της 29ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 και των Αρχαιρεσιών της ίδιας μέρας για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη διετία 2024-2026, καθώς και της Συνεδρίασης της Πέμπτης 29ης Φεβρουαρίου 2024 των εκλεγέντων Τακτικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της WISTA Hellas για τη συγκρότηση σε σώμα και την κατάρτιση του Προεδρείου σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. για τη διετία 2024-2026 διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πρόεδρος κα Βιβή Κολλιοπούλου, Insurance Manager, Angelicoussis Group,
  • Αντιπρόεδρος κα Ακριβή Μπρίκου CFO, Efshipping Company S.A.
  • Γ. Γραμματέας κα Άννα Γιατρά Shipbroker, Renaissance Shipbroking S.A.
  • Ταμίας κα Σαμάνθα Λουράντου Purchasing Manager – Member of the ESG Committee, Atlantic Bulk Carriers Management Ltd.
  • Μέλος κα Μαρία Κυρατσούδη Business Development Manager, American Bureau of Shipping (ABS)
  • Ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εκλέχθηκαν οι κυρίες Έφη Τσολάκη, Κατερίνα Μαχαίρα και Μάρα Μανουδάκη, ενώ την Εξελεγκτική Επιτροπή θα εκπροσωπήσουν οι κυρίες Ελίνα Σουλή, Ελίνα Κασσωτάκη και Ιωάννα Τοπάλογλου.

Η κυρία Βιβή Κολλιοπούλου

Η εκλεγείσα πρόεδρος, Βιβή Κολλιοπούλου, είναι ενεργό μέλος της WISTA Hellas από το 2001, ενώ κατείχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου για το πρώτο έτος της θητείας 2004-2006, πριν μετακινηθεί στο Λονδίνο λόγω εργασιακών υποχρεώσεων. Επίσης, ήταν μέλος και στη συνέχεια Γενική Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής ( ExCo) της WISTA International την περίοδο 2005 έως 2009. Η Βιβή έχει παρακολουθήσει πολλές συνελεύσεις, εκδηλώσεις και συνέδρια τόσο της WISTA Hellas όσο και της WISTA International και έχει υποστηρίξει πρωτοβουλίες της WISTA καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

Έχει εργαστεί στον τομέα της ναυτασφάλισης και των απαιτήσεων σε εταιρίες όπως στους Richards Hogg Lindley και στο Standard P&I Club, τόσο στον Πειραιά όσο και στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

Το 2009 εντάχτηκε στη Thenamaris (Ships Management) Inc. ως επικεφαλής του τμήματος Ασφαλειών και Απαιτήσεων.

Από το 2019 μέχρι σήμερα βρίσκεται στον όμιλο Αγγελικούση ως Διευθύντρια του Ασφαλιστικού Τομέα. Μέρος του ρόλου της είναι, επίσης, να προσελκύει και να αναπτύσσει νέους ταλαντούχους συνεργάτες, έχοντας πάντα ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία προς όφελος της ναυτιλιακής κοινότητας.

Η συμμετοχή

Σημειώνεται, επίσης, ότι η προσέλευση των μελών κατά την Τακτική Γενική συνέλευση υπήρξε μεγάλη. Παρέστησαν 105 μέλη αυτοπροσώπως και 33 διά αντιπροσώπου. Τα μέλη ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα και επικύρωσαν τον ισολογισμό για το έτος 2023 και τον προϋπολογισμό για το έτος 2024.

Το Δ.Σ. εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στα απερχόμενα μέλη του ΔΣ κυρίες Έλπη Πετράκη, Ελίνα Κασσωτάκη και Ελίνα Σουλή για την αμέριστη συνεισφορά και τα επιτεύγματά τους κατά την θητεία τους.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τα μέλη της WISTA Hellas για την ψήφο εμπιστοσύνης και ιδιαιτέρως για την αφοσίωση και τη συνεχή υποστήριξή τους στο Σωματείο

Η WISTA Hellas είναι μέλος της WISTA International, ενός διεθνούς δικτύου γυναικών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου και το οποίο εκτείνεται σε 59 χώρες. Τα μέλη κατέχουν θέσεις ευθύνης στις εταιρείες και τους οργανισμούς που εκπροσωπούν και συμβάλλουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων. Οι σκοποί της WISTA είναι η αλληλεπίδραση των μελών, η προώθηση των επαγγελματικών σχέσεων και η υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών του κλάδου. Η WISTA έχει αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα στα ζητήματα που αφορούν στην ναυτιλία και στο διεθνές εμπόριο και έχει σημαντική παρουσία στα εθνικά και διεθνή fora. Η WISTA International έχει συμβουλευτικό καθεστώς στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Στη φωτογραφία από αριστερά: Άννα Γιατρά, Σαμάνθα Λουράντου, Ακριβή Μπρίκου, Βιβή Κολλιοπούλου, Μαρία Κυρατσούδη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα