Στους κορυφαίους τραπεζίτες του κόσμου, σύμφωνα με το Top in Ship Finance 2023, της Lloyd’s List συμπεριλαμβάνονται δύο Ελληνίδες.

Πρόκειται για την Χριστίνα Μαργέλου της Eurobank που βρίσκεται στην 7η θέση και η Μαρίνα Χατζηπατέρα της TMV που βρίσκεται στην 9η θέση της δεκάδας.

Ναυτιλία: Η WISTA Hellas τίμησε την Μελίνα Τραυλού

Χριστίνα Μαργέλλου

Όπως επισημαίνει η Lloyd’s List, η Χριστίνα Μαργέλου, που συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στους 10 κορυφαίους τραπεζίτες, αξιολογείται σε υψηλή θέση για τον τρόπο με τον οποίο έχει δημιουργήσει το χαρτοφυλάκιο σε μια εποχή όπου οι τράπεζες αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο στην πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας.

H Lloyd’s List σημειώνει ακόμη ότι η Eurobank είναι πλέον εγκατεστημένη στην στην πρώτη θέση των δανειστών, με ένα χαρτοφυλάκιο που αυξήθηκε σε περισσότερα από 3,5 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων.

Η τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει στην ελληνική ναυτιλία πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και, σε μικρότερο βαθμό, πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου – μέσω της Αθήνα και τα γραφεία της στην Κύπρο και την Λουξεμβούργο.

«Έχει δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα νεότευκτα πλοία και στα δάνεια που συνδέονται με τη βιωσιμότητα», λέει η κ. Μαργέλλου.

Μαρίνα Χατζηπατέρα

Η Μαρίνα Χατζηπατέρα, είναι στην 9η θέση και έχει ιδρύσει μαζί με την Soraya Darabi, την TMV μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζει στα logistics, τη ναυτιλία, τη βιωσιμότητα, το μέλλον της εργασίας.

Η κα. Χατζηπατέρας ίδρυσε την εταιρεία αφού πριν απασχολήθηκε ως αντιπρόεδρος επενδυτικών σχέσεων στην Dorian LPG, τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειάς της, την οποία βοήθησε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 2014. Έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της περιβαλλοντικής επιτροπής της Interanko για περισσότερο από μία δεκαετία, και είναι μέντορας της Endeavor, μιας παγκόσμιας κοινότητας επιχειρηματιών που επιθυμούν να οικοδομήσουν οικοσυστήματα σε αναδυόμενες και υποεξυπηρετούμενες αγορές σε όλο τον κόσμο κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά