Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι της Υεμένης ξεκαθάρισαν την Κυριακή ότι θα συνεχίσουν να στοχεύουν βρετανικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν, στον απόηχο της βύθισης του βρετανικού πλοίου Rubymar.

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίστηκε το Rubymar στον Κόλπο του Αντεν

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι το βρετανικής ιδιοκτησίας πλοίο Rubymar βυθίστηκε αφότου χτυπήθηκε από βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων που εκτοξεύθηκε από μαχητές των Χούθι της Υεμένης στις 18 Φεβρουαρίου.

«Ένα κράτος – παρίας»

«Η Υεμένη θα συνεχίσει να βυθίζει βρετανικά πλοία και οι όποιες επιπτώσεις ή άλλες ζημιές θα προστεθούν στον λογαριασμό της Βρετανίας», ανέφερε ο Χουσεΐν αλ-Εζζί, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Χούθι, σε ανάρτησή του στο Χ.

«Είναι ένα κράτος-παρίας που επιτίθεται στην Υεμένη και συνεργάζεται με την Αμερική στα συνεχιζόμενα εγκλήματα κατά των αμάχων στη Γάζα».

Οι μαχητές Χούθι έχουν επανειλημμένα εκτοξεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά πλοίων από τα μέσα Νοεμβρίου, σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους.

Οι επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυτιλία, αναγκάζοντας τις ναυτιλιακές εταιρείες να στείλουν τα πλοία γύρω από τη νότια Αφρική, και έχουν υποδαυλίσει τους φόβους ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να εξαπλωθεί και να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία άρχισαν να πλήττουν στόχους των Χούθι στην Υεμένη τον Ιανουάριο, σε αντίποινα για τις επιθέσεις στη ναυτιλία της Ερυθράς Θάλασσας.

Ασφαλείς οι ναυτικοί

Σημειώνεται ότι οι ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο Rubymar απομακρύνθηκαν με ασφάλεια αφού άφησαν το πλοίο αγκυροβολημένο την περασμένη Δευτέρα, με τη βοήθεια του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Lobivia (κατασκευής 2001) χωρητικότητας 2.082-teu.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά