Η τιμή του χρυσού αγκιστρώθηκε κοντά σε υψηλό διμήνου τη Δευτέρα, μετά τα «χλιαρά» οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ της περασμένης εβδομάδας, τα οποία ενίσχυσαν τα στοιχήματα για την πρώτη μείωση των επιτοκίων του έτους από την Federal Reserve τον Ιούνιο.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,9% στα 2.102,17 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 0,7% στα 2.111,1 δολάρια.

ETF bitcoin: Δοκιμάζει τη δέσμευση των επενδυτών σε χρυσό

Το ρεκόρ στην τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και ανήλθε σε 2.135,40 δολάρια.

«Τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έσπρωξαν προς τα κάτω τα πραγματικά επιτόκια δτη χώρα και αυτό ήταν που ώθησε στο τελευταίο ράλι την τιμή του χρυσού», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά περίπου 50 δολάρια κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, μια δυναμική που τροφοδοτήθηκε από τα απογοητευτικά στοιχεία των αμερικανικών δαπανών για τη μεταποίηση και τις κατασκευές καθώς και τη μείωση των πιέσεων στις τιμές, σύμφωνα με τη Fed.

«Το ράλι των τιμών πιθανότατα οδηγήθηκε από επενδυτές με βραχυπρόθεσμους προσανατολισμούς οι οποίοι αγοράζουν χρυσό προσδοκώντας ότι μια ήπια προσγείωση της οικονομίας των ΗΠΑ θα επιτρέψει στη Fed να μειώσει σύντομα τα επιτόκια και να αντισταθμίσει την αδύναμη ζήτηση χρυσού ETF», πρόσθεσε ο Staunovo.

Αύξηση ελπίδων για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

Οι αγορές έχουν αυξήσει τις ελπίδες τους για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, με πιθανότητες 74%, σε σύγκριση με πιθανότητες περίπου 65% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφαρμογή πιθανότητας επιτοκίου της LSEG.

Η επόμενη σημαντική οικονομική έκδοση των ΗΠΑ που θα μπορούσε να ανανεώσει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ θα είναι η έκθεση απασχόλησης του Φεβρουαρίου που αναμένεται την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, το σημείο αναφοράς για την τιμή του χρυσού του Λονδίνου έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών, στα 2.083,15 δολάρια ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2.078,40 δολαρίων που σημειώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η London Bullion Market Association (LBMA).

Η σποτ πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,7% στα 892,78 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 951,36 δολάρια. Το σποτ ασήμι σημείωσε σημαντική αύξηση 1,6% στα 23,51 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities