Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζει στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων μέσα στην εβδομάδα που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν μια εικόνα για την προοπτική της οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά σχεδόν τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,221% και του διετούς κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,583%.

Wall Street: Διορθώνει ελαφρώς, μετά τα ιστορικά υψηλά

Οι επενδυτές στάθμισαν την πορεία που θα ακολουθήσει η οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, αφού τα πρόσφατα στοιχεία παρουσίασαν μικτή εικόνα και περιμένουν νέες πληροφορίες για την οικονομία που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Οι πληθωριστικές πιέσεις

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE)  του Ιανουαρίου και ήταν σύμφωνος με τις προσδοκίες. Τα ετήσια στοιχεία τόσο για τον γενικό PCE όσο και για τον δομικό, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας ή των τροφίμων, μειώθηκαν ελαφρά σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, οι Δείκτες Τιμών Καταναλωτή και Παραγωγού για τον Ιανουάριο κινήθηκαν υψηλότερα από το αναμενόμενο, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες στους επενδυτές ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι πιο επίμονες από τις εκτιμήσεις.

Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν επίσης, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές αναζητούν οικονομικά στοιχεία για υποδείξεις όχι μόνο για την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και για τις προοπτικές για τα επιτόκια της Federal Reserve. Πολλοί ελπίζουν σε μειώσεις επιτοκίων και βλέπουν τα στοιχεία που υποδηλώνουν μια οικονομία που επιβραδύνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι, ενώ τα μηνύματα επίμονου πληθωρισμού θεωρούνται ως ένα μήνυμα ότι οι μειώσεις επιτοκίων μπορεί να απέχουν ακόμα.

Αυτή την εβδομάδα από την αγορά εργασίας αναμένονται τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας JOLTs, τα δεδομένα των ιδιωτικών προσλήψεων από την ADP και η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ αναμένεται επίσης να καταθέσει για τη νομισματική πολιτική στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και στη Γερουσία την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές