Με μικρές απώλειες κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, διορθώνοντας ελαφρώς από τα ιστορικά υψηλά, εν αναμονή της κατάθεσης του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,30% στις 38.971 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,11% στις 5.131 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,17% στις 16.247 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Lyft κερδίζουν περισσότερο από 5%, μετά από την αναβάθμιση της από την RBC. Επίσης, οι Super Micro Computer και Deckers Outdoor σημειώνουν άνοδο άνω του 13% και 4%, αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση του S&P Dow Jones Indices ότι θα ενταχθούν στον S&P 500 αργότερα αυτόν τον μήνα.

Παρόλα αυτά, σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποιες διορθώσεις μετά τα ιστορικά υψηλά του Nasdaq την Παρασκευή. Επίσης, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσαν την έβδομη εβδομαδιαία άνοδο τους στις τελευταίες οκτώ, ενώ ο Dow έκλεισε την εβδομάδα με μικρές απώλειες.

«Το πρόσφατο ράλι οδήγησε αρκετές μετοχές σε εξαιρετικά υψηλές αποτιμήσεις, ήτοι σε επίπεδα παρόμοια με αυτά που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ευφορίας του 2021», σχολίασε ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Goldman Sachs στις ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων από τις ενημερώσεις νομισματικής πολιτικής του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και στη Γερουσία την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Bloomberg Economics, ο Powell αναμένεται να διατηρήσει μια επιθετική στάση στην εξαμηνιαία κατάθεσή του στο Κογκρέσο, σηματοδοτώντας στις αγορές ότι η Fed δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια. Εάν αυτό οδηγήσει σε αυστηρότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες, θα διατηρήσει την πίεση στην οικονομία και θα αυξήσει την πιθανότητα πρόσθετων καθυστερημένων επιπτώσεων από τη νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street