Σε συγκεκριμένους τίτλους στηρίζεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αναρριχάται στη ζώνη των 1.430 μονάδων, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2011, με σημαντική ώθηση από το placement που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,67% στις 1.432,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 54,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,76% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.480,77 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,20% στις 1.253,67 μονάδες.

Χειρουργική διόρθωση

Η αγορά έρχεται από μία διορθωτική κίνηση περισσότερο χρόνου και λιγότερο τιμών, όπως επισημαίνει και η Fast Finance, με τους ταλαντωτές σε ημερήσιο να έχουν κατέβει αισθητά, χωρίς ακόμα να είναι στα χαμηλά τους ή να έχουν δώσει και πάλι ανοδικό έναυσμα τουλάχιστον στον ΓΔ. Από την άλλη σε αρκετές μεμονωμένες περιπτώσεις είχαμε σοβαρότερες διορθώσεις και ανοδικά εναύσματα. Το ίδιο συμβαίνει και στον FTSEM έχοντας μετά από καιρό και τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη. Οι αποκλίσεις στον RSI είναι ξεκάθαρες σε ημερήσιο γράφημα ενώ στα εβδομαδιαία γραφήματα η τάση παραμένει επιθετική.

Τεχνικά τώρα, ο γενικός δείκτης δείχνει να κατοχυρώνει τη ζώνη των 1.426 μονάδων, ενώ σήμερα διαπερνά και τα υψηλά του Απριλίου του 2011, τα οποία μπορούν να δώσουν συνέχιση έως τις 1.453. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον θα έχει η διάθεση της ρευστότητας μετά την ολοκλήρωση του placement στην Πειραιώς, η οποία παραμένει στα τερματικά και θα καθοριστεί από την αναλογία της διάθεσης του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στον FTSE 25 τώρα, κατοχυρώθηκαν και οι 3.475 μονάδες, οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για τις 3.531 μονάδες. Ήδη η αγορά έχει καλύψει λίγο λιγότερο από το μισό της ετήσιας απόδοσης μόλις σε δύο μήνες. Οι ημερήσιοι ταλαντωτές διορθώνουν σε χρόνο και όχι σε τιμές μέχρι στιγμής, ενώ τα εβδομαδιαία γραφήματα συνεχίζουν να είναι μεν σε υπεραγορασμένα επίπεδα αλλά σε επιθετική τάση. Πάντα οι ταλαντώσεις σε τέτοια επίπεδα δίνουν και τις μεγαλύτερες αποδόσεις, αναφέρει η Fast Finance. Ο τραπεζικός διαπερνά σήμερα τις 1.250 μονάδες, οι οποίες δίνουν σε πρώτη φάση τις 1.284 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς κερδίζει 3,21% έχοντας διακινήσει πάνω από 2 εκατ. τεμάχια, αλλά με 2,8 εκατ. τεμάχια όγκο η Alpha bank είναι στο +2%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Quest, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Eurobank, Aegean και Λάμδα. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, Jumbo, Τιτάν και ΔΕΗ. ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια χάνουν 1,06% και 1,46% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες