Σε μία συμφωνία ύψους 242 εκατομμυρίων λιρών που θα την οδηγήσει πίσω στην ασφαλιστική αγορά Lloyd’s του Λονδίνου για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, προχώρησε η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Aviva.

Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση κατά μια ποσοστιαία μονάδα προωθεί η κυβέρνηση – 2,6 μονάδες ζητά ο ΣΕΒ

Η Aviva συμφώνησε να αγοράσει την Probitas, η οποία παρέχει ασφάλειες σε τομείς όπως η επαγγελματική ευθύνη και η κάλυψη καταστροφών περιουσίας, για να ενισχύσει τις παγκόσμιες εταιρικές και ειδικές δραστηριότητές της.

Με τη συμφωνία, η Aviva θα αποκτήσει τα δικαιώματα του Syndicate 1492, μιας από τις μονάδες ανάληψης κινδύνων στη Lloyd’s του Λονδίνου, δίνοντας στην εταιρεία μια διέξοδο επιστροφής στην ασφαλιστική αγορά.

24 χρόνια εκτός Lloyd’s

Η Aviva, άλλοτε γνωστή ως Norwich Union, αποχώρησε από την αγορά των Lloyd’s το 2000 μετά τη συγχώνευση του ομίλου με την CGU, με τη διοίκηση τότε να δηλώνει ότι στόχος ήταν να δοθεί έμφαση στην ασφάλιση προσώπων και μικρών επιχειρήσεων.

Η Amanda Blanc, διευθύνουσα σύμβουλος της Aviva, δήλωσε ότι η παρουσία της εταιρείας στην αγορά των Lloyd’s «ανοίγει νέες ευκαιρίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των γενικών ασφαλίσεων με χαμηλό κεφάλαιο».

Η Probitas θα διατηρήσει την ομάδα διαχείρισης και το εμπορικό σήμα της μετά τη συμφωνία, με την Aviva να δηλώνει ότι σχεδιάζει να διοχετεύσει επιπλέον κεφάλαια στη νέα μονάδα που απέκτησε.

«Ο ιδανικός εταίρος»

Ο Ash Bathia, διευθύνων σύμβουλος της Probitas, δήλωσε: «Ήταν σημαντικό να βρούμε έναν εταίρο με την οικονομική δύναμη και τη δέσμευση που θα επέτρεπε στη Probitas να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες και τη φιλοδοξία της να επεκτείνει σημαντικά και να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της, καθώς και να εκμεταλλευτεί μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα franchises στην αγορά των Lloyd’s. Είμαι πεπεισμένος ότι η Aviva είναι ο ιδανικός εταίρος.»

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή