Νέες ισορροπίες διαμορφώνει στον τεχνολογικό κλάδο, στο πεδίο του business software (λογισμικό για επιχειρήσεις), η δρομολογούμενη εξαγορά του 53,73% της Enterosft από τον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού που διαθέτει ήδη το 33,34% της Softone (πάροχος cloud – based business software).

Olympia Group: Εξαγοράζει το 53% της Entersoft

Όπως επισημαίνει σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Softone ο Πάνος Μαρτίνης, CEO της εταιρείας, «η επενδυτική αυτή κίνηση μόλις ολοκληρωθεί αναμένεται να αλλάξει τους συσχετισμούς, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση του οικοσυστήματός μας στην ελληνική και περιφερειακή αγορά».

Δεν επηρεάζεται, για την ώρα, η Softone

Ο κ. Μαρτίνης ξεκαθαρίζει παράλληλα πως η εξαγορά της Entersoft δεν αλλάζει, για την ώρα, τη δομή και την καθημερινή λειτουργία της Softone. «H κίνηση των επενδυτών μας είναι ανεξάρτητη από τη SOFTONE προς το παρόν, και συνεπώς δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τη δομή και την καθημερινή λειτουργία τόσο της εταιρείας όσο και του δικτύου μας, η οποία και συνεχίζεται απρόσκοπτη με σκοπό την επίτευξη των κοινών μας στόχων», τονίζει.

Πάντως, όπως επισημαίνει και ο κ. Μαρτίνης, η διαδικασία της εξαγοράς είναι υπό εξέλιξη και, μαζί με την απαιτούμενη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αναμένεται να διαρκέσει μήνες προτού επικυρωθεί και ολοκληρωθεί επισήμως. «Δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε το τι μέλλει γενέσθαι πριν το πέρας των ελέγχων της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των επιμέρους σταδίων που μεσολαβούν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας», σημειώνει.

Το success story

Ο όμιλος του Πάνου Γερμανού πριν από 8 περίπου χρόνια απέκτησε το 33,34% της SoftOne, μιας εταιρείας που μέσω στρατηγικών εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης κατάφερε να κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κλάδο, ως πάροχος cloud-based business software στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη.

Το 2021 την είσοδό της έκανε και η επενδυτική εταιρεία Imker Capital, η οποία μαζί με τον όμιλο Olympia και τον πρόεδρο Αντώνη Κυριαζή, συέθεταν τους βασικούς μετόχους του ομίλου, μαζί με τον Μάρκο Βερέμη, συνιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της Upstream.

Διαθέτοντας υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, η μη εισηγμένη SoftOne ακολουθεί ένα επιτυχημένο εμπορικό μοντέλο που βασίζεται σε πανελλαδικό δικτύου πλέον των 600 εξειδικευμένων συμβούλων αλλά και στοχευμένων εξαγορών που την τοποθετούν ακόμη καλύτερα σε διάφορα σημεία της χώρας. Απο την Unisoft Α.Ε, την Prosvasis, την Impact, cosmoONE, REGATE και AppSoft, όπως και στη Ρουμανία της QBS, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2023 έκλεισε με την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Sunsoft, ηγέτιδας εταιρείας που εξειδικεύεται στην παραγωγή και εγκατάσταση προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων για επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις