Με κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει από το χθεσινό τεχνολογικό sell off που υπήρξε από τις απογοητευτικές επιδόσεις της Apple στην Κίνα.

Ray Dalio για ράλι στη Wall Street: Απαιτητικές οι αποτιμήσεις, αλλά όχι φούσκα

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,31% στις 38.703 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,62% στις 5.110 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,82% στις 16.069 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η CrowdStrike σημειώνει άνοδο άνω του 22%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα του δ’ 3μηνου του 2023, αλλά και τις ισχυρές προοπτικές που ανακοίνωσε. Η Palantir σημειωνει άλμα πάνω από 9% αφού κέρδισε ένα σημαντικό συμβόλαιο στρατού.

«Η αγορά είναι πολύ ανθεκτική μπροστά σε πολλά διαφορετικά νέα», σχολίασε ο Jay Hatfield, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors. «Πραγματικά είναι απλώς οι μετοχές τεχνολογίας που επισκιάζουν και οτιδήποτε άλλο ενισχύεται, επομένως είναι μια αγορά με μεγαλύτερο εύρος», πρόσθεσε.

Με τα μάτια στον Πάουελ

Την ίδια ώρα, στο προσχέδιο της ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell στο Καπιτώλιο, αναφέρεται ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια φέτος. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Fed θα αναφέρει ότι η τράπεζα δεν είναι άμεσα έτοιμη να μειώσει το κόστος δανεισμού χρημάτων.

«Πιστεύουμε ότι το επιτόκιο πολιτικής μας είναι πιθανόν στο αποκορύφωμά του για αυτόν τον κύκλο σύσφιξης», θα αναφέρει ο Powell, ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. «Εάν η οικονομία κινηθεί ευρέως όπως αναμένεται, πιθανότατα θα είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να επιβάλλουμε περιορισμό πολιτικής κάποια στιγμή φέτος», θα αναφέρει.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας είχε αύξηση θέσεων εργασίας τον Φεβρουάριο, αλλά με πιο αργό ρυθμό από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP. Οι εταιρείες πρόσθεσαν 140.000 θέσεις, μέγεθος που αποτελεί βελτίωση από τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό 111.000 που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο. Αλλά η αύξηση του Φεβρουαρίου ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από την πρόβλεψη για 150.000 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street