Την start up Mysten Labs των Γιώργου Δανέζη και Κώστα Χαλκιά επέλεξε η ΕΧΑΕ, ως συνεργάτη της για την αναβάθμιση της τεχνικής ικανότητας του “Ηλεκτρονικού Βιβλίου” (EBB), προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί μια πλατφόρμα τεχνολογίας χρησιμοποιώντας το Sui, την “έξυπνη” πλατφόρμα συμβάσεων που δημιουργήθηκε και συνεισέφερε στο κοινό από την βασική ερευνητική ομάδα πίσω από τα έργα Libra/Diem και Move του Facebook.

Το EBB είναι ένας νέος μηχανισμός άντλησης κεφαλαίων που παρέχεται κεντρικά στο υπάρχον σύστημα δρομολόγησης εντολών συναλλαγών, για την αποτελεσματική χρήση του δικτύου των Μελών του ΧΑ (τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες) και των πελατών τους, με στόχο την κατάθεση προσφορών για τις επιχειρήσεις που αναζητούν κεφάλαια. Το EBB του ΧΑ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για τους πελάτες, όπως ο καθορισμός της καλύτερης τιμής προσφοράς για κινητές αξίες όπως μετοχές και ομόλογα, αυξημένη απόδοση μεταβίβασης και άλλα.

Mobile World Congress: Οι ελληνικές συμμετοχές στην έκθεση της Βαρκελώνης

Σε συνεργασία με την Mysten Labs, την εταιρεία υποδομής web3 και το Sui, η ΕΧΑΕ θα αξιοποιήσει τη μοναδική αρχιτεκτονική του Sui για να βελτιώσει το EBB στην ταχύτητα, στην ασφάλεια και μια εμπειρία φιλική προς τους χρήστες.

Το «αθηναϊκό» hub

Η Mysten Labs, αν και έχει έδρα στις ΗΠΑ, βλέπει την Αθήνα ως ένα νέο πεδίο ανάπτυξης, για την περαιτέρω επέκτασή της σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Δυτικά Βαλκάνια. Άλλωστε, δύο από τους συνιδρυτές της, οι Γιώργος Δανέζης και Κώστας Χαλκιάς, είναι Έλληνες, και έχουν ήδη δημιουργήσει μια βάση στην Αθήνα.

Παρά το γεγονός ότι δεν μετρά πολλά χρόνια επιχειρηματικής ζωής, ήδη χαρακτηρίζεται ως μονόκερος (unicorn), προσελκύοντας σημαντικά κεφάλαια. Μάλιστα, η αποτίμηση της εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups