Να συνεχίσουν την αντίδραση που άρχισαν από τη χθεσινή συνεδρίαση προσπαθούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, εν αναμονή της δεύτερης ημέρας παρουσίας του επικεφαλής της Federal Reserve στο Καπιτώλιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,53% στις 38.867 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,64% στις 5.137 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,73% στις 16.148 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άμυνα στις τραπεζικές πιέσεις

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Victoria’s Secret σημείωσε βουτιά 29% μετά την δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, τα οποία συνοδεύτηκαν με χαμηλές προσδοκίες για τα μεγέθη του 2024.

Από την άλλη, οι μετοχές της δανικής φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk (εισηγμένες στις ΗΠΑ) σημειώνουν άνοδο 5%, αφού είπε ότι επεκτείνει την εστίασή της για να συμπεριλάβει τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων, αφού μια δοκιμή σε τελευταίο στάδιο έδειξε ότι το φάρμακο αδυνατίσματος Ozempic καθυστέρησε την εξέλιξη της χρόνιας νεφρικής νόσου σε ασθενείς με διαβήτη.

Επίσης, οι μετοχές της American Eagle κερδίζουν περισσότερο από 10%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο και παρουσίασε ένα σχέδιο για την ενίσχυση των κερδών.

Κέρδη 2% και για την New York Community Bancorp, αλλά με έντονη νευρικότητα. Η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 40% κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, αλλά ολοκλήρωσε με άνοδο 7,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης κεφαλαίου ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Η κατάθεση Πάουελ

«Η αγορά προσπαθεί να αφομοιώσει στην πραγματικότητα ότι ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, έκαμψε τις προσδοκίες σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων φέτος. Το ερώτημα τώρα είναι πότε, πόσο συχνά και πόσες μειώσεις θα έρθουν», σχολίασε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Τετάρτης ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας ανέφερε ότι το επιτόκιο πολιτικής βρίσκεται σε σημείο «αιχμής για αυτόν τον κύκλο σύσφιξης», αλλά υποστήριξε ότι η Fed δεν είναι έτοιμη να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης την εμφάνιση του Powell ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας σήμερα.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα και ακριβώς σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ειδικότερα, ανήλθαν συνολικά στις 217.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαρτίου, ενώ σε κυλιόμενη βάση τεσσάρων εβδομάδων, οι αιτήσεις υποχώρησαν στις 212.250.

Τέλος, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών έφτασε τα 67,4 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 5,1% από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου Απογραφής. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, φθάνοντας τα 257,2 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, φτάνοντας τα 324,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street