Σε κάποιο σημείο, οι συναντήσεις είναι αντιπαραγωγικές – και οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ένα χρονικό διάστημα χωρίς αυτούς για να ολοκληρώσουν τη δουλειά, σύμφωνα με το yahoo finance.

Γερμανία: Θα οξυνθεί η σύγκρουση εργοδοτών-συνδικάτων;

Αυτό το συναίσθημα οδήγησε ορισμένες εταιρείες να εφαρμόσουν μια πολιτική «ημέρας μη συνάντησης». Πέρυσι, για παράδειγμα, η Shopify έκανε την Τετάρτη μια τέτοια μέρα, μέρος μιας «ημερολογιακής εκκαθάρισης» για να δώσει στους υπαλλήλους περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθούν. Λίγο αργότερα, οι εργαζόμενοι που προσπαθούσαν να προγραμματίσουν μια συνάντηση εκείνη την ημέρα έλαβαν μια αυτοματοποιημένη υπενθύμιση Slack που τους ζητούσε να επανεξετάσουν.

Η Block, η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας με επικεφαλής τον συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey, όρισε πρόσφατα την Τρίτη ως ημέρα μη συνάντησης.

Η Kristen Anderson, η οποία υπηρετεί ως επικεφαλής προϊόντος για την εφαρμογή μετρητών του Block, γιόρτασε την κίνηση την Παρασκευή, γράφοντας στο X: «Έτσι, @jack έκανε τις Τρίτες μια “Ημέρα Χωρίς Συνάντηση” σε όλο το Block και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη… Λιγότερη συζήτηση για το έργο. Περισσότερη δουλειά. Εδώ για αυτό».

Mιλάμε, δεν δουλεύουμε

Ο Jeff Stephens, CTO στο Dignari, απάντησε: «Αυτό πρέπει πραγματικά να γίνει συνήθης πρακτική. Η κόπωση των συναντήσεων είναι πραγματική και όχι μόνο λόγω της ποσότητας των συναντήσεων. Πολλές φορές είναι μόνο λίγες συναντήσεις, αλλά είναι πασπαλισμένες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας αρκετά για να αποτρέψουν την πραγματική ποιοτική δουλειά που γίνεται στα κενά.

Ο Paul Graham, ένας σημαντικός δοκιμιογράφος της Silicon Valley που συνίδρυσε τον επιταχυντή εκκίνησης Y Combinator, ασχολήθηκε με το πρόβλημα των πάρα πολλών συναντήσεων σε μια ανάρτηση του 2009 με τίτλο “Maker’s Schedule, Manager’s Schedule”.

Σε αυτό, περιέγραψε τις διαφορές μεταξύ του τρόπου με τον οποίο ένας κατασκευαστής βλέπει τις συναντήσεις, έναντι του τρόπου με τον οποίο ένας διευθυντής.

Το πρόγραμμα ενός διευθυντή, σημείωσε, συχνά αποτελείται από τη μία συνάντηση μετά την άλλη, με μια ημέρα κομμένη σε διαστήματα μίας ώρας. Αλλά ένας κατασκευαστής – ας πούμε, ένας προγραμματιστής ή συγγραφέας – χρειάζεται τουλάχιστον μισή μέρα για να κάνει πραγματική δουλειά. Εάν μια συνάντηση εισαχθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα, είναι μια «καταστροφή» για έναν κατασκευαστή, έγραψε ο Graham: «Μια συνάντηση μπορεί να τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο απόγευμα, σπάζοντας το σε δύο κομμάτια το καθένα πολύ μικρό για να κάνει κάτι σκληρό».

Ακόμη χειρότερα, μια συνάντηση το απόγευμα μπορεί να κάνει έναν κατασκευαστή να μην ξεκινήσει τίποτα φιλόδοξο το πρωί, γνωρίζοντας ότι η μέρα θα διακοπεί αργότερα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βλάψει το ηθικό. Όπως το έθεσε ο Graham:

“Δεν ανεβαίνει το ηθικό σας στη σκέψη ότι έχετε μια ολόκληρη μέρα ελεύθερη στη δουλειά, χωρίς καθόλου ραντεβού; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι το πνεύμα σας είναι αντίστοιχα καταθλιπτικό όταν δεν το κάνετε. Και τα φιλόδοξα έργα είναι εξ ορισμού κοντά στα όρια των δυνατοτήτων σας. Μια μικρή μείωση του ηθικού είναι αρκετή για να τους σκοτώσει».

Αυτό εξηγεί γιατί κάποιος σαν τον Άντερσον είναι «απίστευτα ενθουσιασμένος» που έχει μια μέρα χωρίς συναντήσεις.

Ο Aram Attar, ιδρυτής του The VC Factory στο Παρίσι, απάντησε στην ανάρτηση του Anderson περιγράφοντας το δοκίμιο του Graham ως «ένα από τα πιο καθοριστικά κομμάτια επιχειρηματικής σκέψης» που είχε διαβάσει ποτέ, αποκαλώντας το «πραγματικά αλλαγή επαγγελματικής ζωής».

Ωστόσο, δεν αρέσει σε κάθε εταιρεία που δοκιμάζει μια ημέρα χωρίς συνάντηση. Τον περασμένο Αύγουστο, το Zoom ανακοίνωσε το τέλος της Τετάρτης που ήταν μια τέτοια μέρα.

«Κινούμαστε γρήγορα και αυτή η προσπάθεια έχει γίνει περισσότερο εμπόδιο στη συνεργασία από ό, τι προοριζόταν», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Eric Yuan σε σημείωμα. «Και ως μια ολοένα και πιο παγκόσμια εταιρεία, καμία εσωτερική συνάντηση την Τετάρτη δεν δημιουργεί έλλειψη σαφήνειας για τους Zoomies που εργάζονται σε πολλές ζώνες ώρας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παρίσι 2024: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux
Διεθνή |

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού