Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας κυρίως τόνο από τις διεθνείς αγορές, την ώρα που επιφυλακτικότητα εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό σε Γερμανία και ΗΠΑ συντηρήθηκε.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 2,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 7.669 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,38% στις 17.746 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,10% στις 8.019 μονάδες.

Wall Street: Τεχνολογικές πιέσεις και σήμερα, ξεχωρίζει η Nvidia

Σε επίπεδο τίτλων, η σεζόν των εταιρικών ανακοινώσεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 τελειώνει, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν ορισμένες εταιρείες στο επίκεντρο.

Οι μετοχές της Telecom Italia υποχώρησαν 4,4% αφού την περασμένη εβδομάδα οι αναλυτές δήλωσαν ότι το επίπεδο χρέους που προβλέπεται μετά την πώληση του δικτύου σταθερής ήταν πάνω από τις προσδοκίες.

Επίσης, η μετοχή της Currys υποχώρησε κατά 13,5% μετά την ανακοίνωση της Elliott Advisors ότι δεν σκοπεύει να κάνει προσφορά για τη βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών.

Η Currys είχε απορρίψει τη δεύτερη προσφορά από την Elliott τον περασμένο μήνα, ενώ ο διαδικτυακός κολοσσός JD με έδρα την Κίνα δήλωσε επίσης ότι εξετάζει μια προσφορά.

Οι ευρωπαϊκές αγορές συνέχισαν το παγκόσμιο selloff, το οποίο επεκτάθηκε σήμερα στην Ιαπωνία, καθώς η αυξανόμενη αβεβαιότητα για τα επιτόκια των ΗΠΑ οδήγησε τους traders να κλειδώσουν τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας.

Την ίδια ώρα, αν και σήμερα δεν ανακοινώθηκαν σημαντικά οικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τρίτη, καθώς προσπαθούν να μετρήσουν πόσο σύντομα η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Επίσης, αύριο αναμένονται τα στοιχεία από τον πληθωρισμό της Γερμανίας.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με βουτιά 2,5% σε χαμηλά μήνα το ΧΑ, «έκρηξη» τζίρου στην Πειραιώς

Με βουτιά στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα άρχισε την εβδομάδα το χρηματιστήριο Αθηνών, «ξεσπώντας» καθοδικά μετά από μία πολυήμερη συσσώρευση που αποτύπωνε τη δυστοκία πολλών αγοραστών να αναλάβουν ρίσκο στα υψηλά 13 ετών, ενώ το rebalancing στην Πειραιώς εκτίναξε τον τζίρο στα 290 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,51% στις 1.391,26 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.391,26 μονάδων (-2,51%) και 1.427,71 μονάδων (+0,05%). Ο τζίρος ανήλθε στα 291,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 72,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 14,3 εκατ. τεμάχια αξίας 3,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,68% στις 3.365,62 μονάδες, ενώ στο -2,55% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.373,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,28% στις 1.202,70 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης