Σε διαρκή (επιχειρηματική) κίνηση βρίσκεται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, που μετά τα τρόφιμα και τα ποτά επενδύει στους κλάδους των ακινήτων και της φιλοξενίας.

Άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις του πολυσχιδή επιχειρηματία και αντιπροέδρου του ΣΕΒ ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους δύο κλάδους (σ.σ. τρόφιμα και τουρισμός) και έχει μεγάλη σημασία να δημιουργήσουν από κοινού.

Έτσι λοιπόν πριν λίγες μέρες ιδρύθηκε η εταιρεία Pretzel III P.C. με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 750.000 ευρώ. Αντικείμενό της είναι η αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, τα καταλύματα διακοπών, τα ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων.

Το 34% της νεοϊδρυθείσας εταιρείας κατέχει η εταιρεία HOLDCO, ενώ από 33% διαθέτουν ο Ιωάννης Θεοδωρόπουλος -γιος του αεικίνητου επιχειρηματία- και η Ναταλία Στρατήγη, με δραστηριοποίηση στον χώρο της εστίασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Θεοδωρόπουλος και η Ν. Στρατήγη συμμετέχουν και στην νέα εταιρεία XYZ Productions με σκοπό την οργάνωση και εκτέλεση πάσης φύσεως εκδηλώσεων εμπορικών, καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, αθλητικών κ.λπ., καθώς και η εισαγωγή, εξαγωγή, εμπορία, διάθεση και διανομή ηλεκτρονικού και πάσης φύσεως εξοπλισμού που προορίζονται ή/και σχετίζονται με την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η εταιρεία HOLDCO

Με μετοχικό κεφάλαιο 1,4 εκατ. ευρώ, σκοπός της HOLDCO (ΧΟΛΝΤΚΟ) Α.Ε. είναι η ίδρυση ή και συμμετοχή σε υφιστάμενες ή ιδρυθησόμενες οποιαδήποτε μορφής και σκοπού εταιρείες εσωτερικού και εξωτερικού. Από το 2020 προστέθηκαν και οι επενδύσεις σε ακίνητα και ειδικότερα η αγορά, κατασκευή, πώληση και εκμετάλλευση ακινήτων συμπεριλαμβανομένης της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των υπηρεσιών ξενοδοχείου.

Πρόεδρος της HOLDCO, που ιδρύθηκε πριν 16 χρόνια, είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ενώ μέλη στο Δ.Σ. είναι οι δύο του γιοί Γιάννης και Θεόδωρος.

Από το 2022 η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε στο στρατηγείο του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στην Κηφισιά, έδρα και της Bespoke SGA Holdings.

Ποιος θυμάται τη Eurohellenic;

Το αρχικό κεφάλαιο της HOLDCO καταβλήθηκε από την Eurohellenic Ανώνυμος Εταιρεία Επενδύσεων.
Θυμίζουμε ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurohellenic συμμετείχαν ο πολυεθνικός όμιλος Olayan, o Carlo De Benedetti (μια θρυλική μορφή της ιταλικής βιομηχανίας, των επιχειρήσεων αλλά και των media), η Alpha Finance (της τότε Alpha Τράπεζα Πίστεως με επικεφαλής τον Παναγή Βουρλούμη) και η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν του νυν προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Η Eurohellenic ήταν η επενδυτική εταιρεία που εμπιστεύτηκε το 1990 τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και την πρωτοποριακή του ιδέα να συσκευάσει κρουασάν κάνοντας την Chipita γνωστή στα πέρατα της οικουμένης. Την ίδια εταιρεία που τελικά πουλήθηκε από τον κο Θεοδωρόπουλο και την οικογένεια Olayan στον αμερικανικό κολοσσό των τροφίμων Mondelez International.

…και ολίγος ΣΕΒ

Παρεμπιπτόντως, ο κος Παπαλεξόπουλος δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του για το αν θα ζητήσει την ψήφο των μελών του ΣΕΒ για τρίτη θητεία.

Εάν ο σημερινός πρόεδρος του ιστορικού εργοδοτικού φορέα δεν διεκδικήσει τρίτη θητεία, το δαχτυλίδι της διαδοχής για την προεδρία του ΣΕΒ πιθανόν να πάει στον κο Σπύρο Θεοδωρόπουλο, έναν από τους τρεις αντιπροέδρους του ΣΕΒ σήμερα, ο οποίος είναι και ο αρχαιότερος μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Απέναντι από τον κο Θεοδωρόπουλο θα βρεθεί η κα Ιουλία Τσέτη. Η φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ο οποίος περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle, από τον Ιούνιο του 2022, είναι Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ενώ είναι επικεφαλής της Επιτροπής του Συνδέσμου για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις