Υποχώρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου, καθώς οι έμποροι αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τι μπορεί να σημαίνει για τη λήψη απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια φέτος.

Το συμβόλαιο για τον Απρίλιο του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 38 σεντς, ή 0,49% στα 77,55 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο για τον Μάιο του Brent υποχώρησε κατά 36 σεντς, ή 0,39%, στα 81,89 δολάρια το βαρέλι.

Πετρέλαιο: Μεγάλο χάσμα στις προβλέψεις για τη ζήτηση ανάμεσα σε ΟΠΕΚ και ΔΟΕ [πίνακας]

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Φεβρουάριο σημείωσε άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,2% σε ετήσια βάση. Αν και ο ρυθμός αύξησης σε μηνιαίο επίπεδο ήταν σύμφωνος με τις προσδοκίες, ο ετήσιος ρυθμός ήταν ελαφρώς υψηλότερος από την πρόβλεψη 3,1%.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στην κατάθεση του  στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα περιμένει περισσότερα στοιχεία για να αισθανθεί εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά στο 2% πριν μειώσει τα επιτόκια.

Τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως τονώνουν την οικονομική ανάπτυξη, η οποία τροφοδοτεί τη ζήτηση αργού

Το WTI είχε ανέβει στα 80 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα μέσα στο μήνα, αλλά έκτοτε έχει υποχωρήσει λόγω των νέων ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα και την παραγωγή στην Αμερική, ιδίως στις ΗΠΑ.

Οι τιμές των καυσίμων

Οι τιμές στην αντλία έχουν αυξηθεί κατά 9% από την αρχή του έτους με το γαλόνι βενζίνης να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 3,39 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης αυτοκινητιστών AAA.

Οι τιμές των καυσίμων συνήθως αυξάνονται καθώς πλησιάζει η ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης.

Ο ΟΠΕΚ θα δημοσιεύσει επίσης τη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου την Τρίτη, η οποία αναμένεται να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πού κατευθύνεται η προσφορά και η ζήτηση αργού φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities