Ανοδική διέξοδο φαίνεται ότι βρίσκει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς με τη βοήθεια των δεικτοβαρών τίτλων καταφέρνει να απορροφήσει τις τραπεζικές πιέσεις και να αποκαταστήσει την επαφή με τις 1.400 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,37% στις 1.396,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 64,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.375,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,75% στις 1.193,64 μονάδες.

Έντονη μεταβλητότητα

Αν και βρέθηκε ακόμη και στις 1.386 μονάδες, η αντίδραση της πλειονότητας των τίτλων του FTSE 25 λειτουργεί θετικά σε μια αγορά που προσπαθούσε από το πρώτο λεπτό να βρει τις στηρίξεις έναντι των τραπεζικών πιέσεων. Πιέσεις που παραμένουν βέβαια, ειδικά στην Eurobank και στην Πειραιώς.

Εάν καταφέρει η αγορά να αντιδράσει πειστικά σήμερα θα έχει καταφέρει να ανατρέψει την πορεία της διόρθωσης που άρχισε χτες και θα έχει επιβεβαιώσει ότι σε περιόδους ανοδικής αγοράς (bull market) οι διορθώσεις είναι μικρές και σφοδρές, αποσυμφορώντας αρκετά γρήγορα τους ταλαντωτές. Βέβαια, για να μπορέσει να υπάρχει μια ευρείας έκτασης αντίδραση, θα πρέπει να απορροφηθούν και οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο, ειδικά η Πειραιώς, λόγω της διάθεσης των νέων μετοχών του placement στους ελληνικούς κωδικούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο γενικός δείκτης θα πρέπει να ανακτήσει τις 1.405 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αντίσταση. Και μπορεί, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η ανοδική τάση να παραμένει κραταιά, όμως το βραχυπρόθεσμο μοτίβο διαταράσσεται, καθώς μπορεί να δοκιμαστούν ακόμη τα επίπεδα στήριξης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης και Autohellas σημειώνουν κέρδη 3,17% και 3,07% αντίστοιχα, με την Coca Cola να είναι στο +2,13%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo, Quest, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Cenergy και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά οι Εθνική, Alpha Bank, Titan και Πειραιώς. Η Eurobank χάνει 2,22%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών