Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αποτυπώνουν την ικανοποίηση από την πορεία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στη Γερμανία, ενώ αναμένουν και τα αντίστοιχα στοιχεία στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,44%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,74% στις 7.726 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,25% στις 17.791 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,13% στις 8.030 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, κέρδη 1% σημειώνει η Generali και 5,6% η Oracle (που είναι εισηγμένη στη Φρανκφούρτη), αφού ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2023.

Μάκρο

Υποστηρικτικά λειτουργεί στις αγορές το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία υποχώρησε στο 2,5% τον Φεβρουάριο, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4%.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθείται στενά καθώς επηρεάζει την τροχιά των επιτοκίων της Federal Reserve. Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι τιμές σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, από το 0,3% του Ιανουαρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones.

Στα μάκρο της ημέρες, κατά 6,1% αυξήθηκαν οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι είναι απίθανο να εκτροχιάσει τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια προς τα μέσα του έτος.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες το τρίμηνο κατά την ίδια περίοδο, φθάνοντας στο 75%, αν και ο αριθμός των μισθωτών αυξήθηκε κατά 15.000 τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης