Στις τράπεζες εστιάζουν σήμερα οι πωλητές, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να προσπαθεί να βάλει στοπ στις διαθέσεις τους και να ξαναβρεί τον ρυθμό του μετά από τη χθεσινή βουτιά που “έσπασε” τις πρώτες στηρίξεις του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,03% στις 1.390,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 20,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.361,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,34% στις 1.186,64 μονάδες.

Στις τράπεζες η προσοχή

Η μετοχή της Πειραιώς βρίσκεται για ακόμη μία ημέρα στο επίκεντρο της προσοχής, με τους Έλληνες που συμμετείχαν στο placement του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να έχουν στη διάθεσή τους τους τίτλους. Μέχρι τώρα οι πωλητές στη μετοχή δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, αν και η τιμή είναι κάτω από τα 4 ευρώ, τα επίπεδα δηλαδή που αποκτήθηκε το ποσοστό του retail.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα της Εθνικής βρίσκονται υπό αξιολόγηση, μιας και κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2022 (πτώση 1% στα κέρδη). Το στοιχείο όμως που δείχνει να προκρίνεται είναι ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο παρέμεινε σε ανοδική τροχιά, προσεγγίζοντας τις 337 μ.β. το δ΄ τρίμηνο 2023, επιβεβαιώνοντας τη θετική επίδραση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η αγορά δείχνει να βρίσκεται σε μια αναπροσαρμογή, αλλά και βραχυπρόθεσμη διορθωτική κίνηση, μετά από αρκετές εβδομάδες συνεχούς ανόδου. Ήταν άλλωστε μια διόρθωση που λίγο έως πολύ ήταν αναμενόμενη, με τους εγχώριους αναλυτές να εκτιμούν ότι η ζώνη των 1.380 – 1.460 μονάδων είναι ένα επίπεδο που μπορεί να ταλαιπωρήσει την αγορά μιας και είναι ορόσημο των τελευταίων 26 ετών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς χάνει 2,30%, με τς Eurobank και Cenergy να είναι στο -1,68% και -1,57% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Λάμδα, Aegean, Alpha Bank και ΔΕΗ, ενώ ο Τιτάνας δεν έχει μεταβολή.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης κερδίζει 2,65%, με τις Coca Cola και ΟΠΑΠ να είναι στο +1,60% και +1,55% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών