Το Bitcoin  έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών των 72.881 δολαρίων τη Δευτέρα και διαπραγματευόταν στα 72.220 δολάρια στις 7:15 π.μ. στο Λονδίνο την Τρίτη. Ένα ρεκόρ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων εισέρευσε σε κρυπτονομίσματα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της CoinShares international, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να πηγαίνει στο Bitcoin. Τόσο το Bitcoin όσο και το εύρος των 100 μεγαλύτερων νομισμάτων έχουν αυξηθεί κατά περίπου 70% φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Bitcoin: Ιστορικό ρεκόρ τη Δευτέρα, για πρώτη φορά πάνω από τα 72.000 δολάρια [γράφημα]

Η επιτυχία των spot διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων Bitcoin που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου αποτελεί βασικό μοχλό της πρόσφατης δυναμικής. Τα ETF από εταιρείες όπως η BlackRock και η Fidelity Investments έχουν προσελκύσει μια καθαρή εισροή περίπου 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου δήλωσε ότι θα δεχόταν αιτήσεις για χαρτονομίσματα Bitcoin και Ether που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, ενώ οι τίτλοι της Ταϊλάνδης κανονικά σήμαιναν ότι θα ανοίξει ξένα ETF κρυπτογράφησης σε αγοραστές λιανικής.

Θεσμική Απαίτηση

«Βλέπουμε θεσμική υιοθέτηση στις ΗΠΑ», δήλωσε η Οφήλια Σνάιντερ, συνιδρυτής και πρόεδρος της 21Shares, στην τηλεόραση του Bloomberg. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχουν όλα τα ιδρύματα, ούτε όλα οι χρηματιστές, πρόσβαση σε αυτό».

Η δομή της αγοράς Bitcoin αλλάζει καθώς αυτοί οι παίκτες εισέρχονται στη διαπραγμάτευση, για παράδειγμα παρατηρείται μεγαλύτερη εστίαση στις ώρες συναλλαγών στις ΗΠΑ, πρόσθεσε η Σνάιντερ.

Ορισμένοι σχολιαστές επισημαίνουν την πιθανότητα περαιτέρω κερδών. Ο Τόνι Σίκαμορ, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty, έγραψε σε ένα σημείωμα ότι το Bitcoin «αναμένεται να υποστηρίζεται καλά έναντι πτώσεων από όσους θέλουν να τοποθετηθούν για ώθηση προς τα 80.000 δολάρια τους επόμενους μήνες». Η τεχνική αναλύτρια της Fairlead Strategies LLC, Κέιτι Στόκτον, πρότεινε επίσης ότι τα $80.000  είναι εφικτά μεσοπρόθεσμα.

Αγορά Μελλοντικής Εκπλήρωσης

Στον τομέα των παραγώγων, τα εκκρεμή συμβόλαια στην αγορά προθεσμιακών συμβάσεων Bitcoin του Ομίλου CME με έδρα το Σικάγο έφτασαν σε νέα κορύφωση. Ο αριθμός ξεπέρασε τις 30.000 για πρώτη φορά τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η αύξηση είναι ένδειξη μεγαλύτερης θεσμικής ζήτησης των ΗΠΑ για έκθεση και αντιστάθμιση που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα.

Το ράλι του Bitcoin δημιουργεί περίπου 1.500 νέα «πορτοφόλια εκατομμυριούχων» καθημερινά, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων κρυπτονομισμάτων Kaiko Research, αν και η φύση των δεδομένων blockchain σημαίνει ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποια από αυτά τα πορτοφόλια κατέχονται από ιδιώτες και ποια από εταιρείες. Αυτός εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από τον ρυθμό των πορτοφολιών εκατομμυριούχων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του bull run του Bitcoin το 2021, ωστόσο, όταν περισσότερα από 4.000 πορτοφόλια την ημέρα έφτασαν το όριο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Τον επόμενο μήνα, το Bitcoin υποβάλλεται σε ένα γεγονός γνωστό ως halving, το οποίο όπως υποδηλώνει το όνομα μειώνει την προσφορά του νέου Bitcoin στο μισό. Η ζήτηση για ETF, η περιορισμένη προσφορά και οι προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική τροφοδοτούν μια ανοδική διάθεση στα κρυπτονομίσματα – οδηγώντας τους επενδυτές να ξεχάσουν το επώδυνο bear market του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto