Υψηλότερα κατά 2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ήταν τα έσοδα της βιομηχανίας παιχνιδιών LEGO το 2023 και διαμορφώθηκαν σε 65,9 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας (περίπου 9,65 δισεκατομμύρια δολάρια). Ήταν ένα αποτέλεσμα που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Lego, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά», δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών, Nιλς Κρίστιανσεν. Ωστόσο, είπε ότι η εταιρεία είχε «καταφέρει να πάρει αρκετά μερίδιο αγοράς».

Ανερχόμενη αγορά: Γιατί ενήλικοι τρελαίνονται για παιχνίδια

Η LEGO ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη της μειώθηκαν ελαφρά από 17,9 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας σε 17,1 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας ότι ενίσχυσε τις δαπάνες για στρατηγικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 13,1 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας το 2023, έναντι 13,8 δισεκατομμυρίων το προηγούμενο έτος.

Οι καταναλωτικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% παρά την πτώση στην Κίνα, με τη Lego να αποδίδει την ανάπτυξη στην αυξανόμενη ζήτηση στις ΗΠΑ και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η ευρύτερη βιομηχανία παιχνιδιών αγωνίζεται να διατηρήσει την ανάπτυξη μετά την άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν οι γονείς αναζήτησαν νέους τρόπους να διασκεδάσουν τα παιδιά τους και οι ενήλικες ανακάλυψαν εκ νέου τα παιδικά χόμπι.

Η εταιρεία παιχνιδιών Hasbro νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι τα έσοδά της το 2023 μειώθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το 2022 και ότι αναμένεται να δει περαιτέρω μείωση φέτος.

Η Lego βλέπει δυνατότητες ανάπτυξης στην Κίνα

«Από την πλευρά των ΗΠΑ νομίζω ότι έχουμε δει πολύ, πολύ ισχυρή πρόοδο», είπε ο Κρίστιανσεν. «Αν και η αγορά στις ΗΠΑ κινήθηκε επίσης πτωτικά, καταφέραμε να αναπτυχθούμε αρκετά άνετα».

Ωστόσο, η Lego δυσκολεύτηκε στην Κίνα πέρυσι. Ο Κρίστιανσεν είπε ότι αυτό οφείλεται στις πιο δύσκολες γενικές οικονομικές συνθήκες στη χώρα. Οι καταναλωτές εξακολουθούσαν να αγοράζουν σετ Lego, αλλά συχνά επέλεγαν προϊόντα με μικρότερες τιμές, είπε.

Παρόλα αυτά, ο CEO της LEGO πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικές μακροπρόθεσμες δυνατότητες για τα παιχνίδια της εταιρείας στην Κίνα.

«Βρισκόμαστε στο ταξίδι τηςανάπτυξης στην Κίνα και ελπίζουμε και αναμένουμε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη», είπε. Αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε όλη τη χώρα, με περίπου 40 επιπλέον καταστήματα να αναμένονται το 2024.

«Γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που βγαίνουμε σε μια νέα πόλη, ανοίγουμε ένα κατάστημα, ξεκινάμε τις δραστηριότητες δημιουργίας επωνυμίας γύρω μας, συνεργαζόμαστε με συνεργάτες και στη συνέχεια ξεκινάμε», είπε ο Christiansen.

Η Lego ανακοίνωσε ότι άνοιξε 147 καταστήματα το 2023, με αποτέλεσμα πλέον η εταιρεία παιχνιδιών να διαθέτει περισσότερα από 1.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Αλλα 100 αναμένεται να ανοίξουν το 2024 και να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά την παρουσία της δανέζικης εταιρείας στη λιανική αγορά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων της από το 2023 με 780 διαθέσιμα προϊόντα, περίπου τα μισά από τα οποία ήταν νέες εκδόσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή