Αύξηση που αγγίζει το 3% σημείωσε ο όγκος των συνολικών πωλήσεων  της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 2023. Σε επίπεδο τζίρου εκτιμάται ότι θα σημειώσει οργανική ανάπτυξη καθαρών πωλήσεων άνω του 20% σε σχέση με το 2022. Οι επενδύσεις της μέσα στην τριετία 2021-2023, άγγιξαν τα 23,1 εκατ. ευρώ, ενώ η συνεισφορά της στην εθνική οικονομία μέσω φορολογίας, για το αντίστοιχο διάστημα, ανήλθε στα 161,3 εκατ. ευρώ.

«Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συνεχίζει να βρίσκεται σε θετική αναπτυξιακή τροχιά, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ανταγωνιστικής της θέσης, σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από έντονες αναταράξεις τόσο στην παγκόσμια, όσο και στην εγχώρια αγορά». Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Henrik Fredvig, Managing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής συνάντησης.

Game changer οι στρατηγικές επιλογές της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας σε μια αγορά με πολλές προκλήσεις

Η εταιρεία έχει προχωρήσει στη διεύρυνση και ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, με έμφαση τόσο στην κατηγορία των premium brands όσο και σε αυτήν των μη αλκοολούχων προϊόντων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η εκκίνηση της παραγωγής της μπύρας Carlsberg στη μονάδα της εταιρείας στη Σίνδο σε συνδυασμό με την περαιτέρω ενεργοποίηση της μάρκας στην ελληνική αγορά, η νέα εμπορική συνεργασία για την αποκλειστική διανομή όλων των brands της μπύρας ΝΗΣΟΣ, το νέο λανσάρισμα της ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι, πίσω από την ΦΙΞ Άνευ που ηγείται της κατηγορίας, καθώς και η νέα πρόταση Mango-Passionfruit σε mixer της Tuborg.

Το επενδυτικό πλάνο

Για το 2024, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ για την τριετία 2024-2026 ο στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 30 εκατ. ευρώ. Στρατηγικά, σύμφωνα με την εταιρεία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, θα συνεχίσει να εστιάζει σε:

  • Περαιτέρω διεύρυνση του αποτυπώματός της στην αγορά, με κανάλι προτεραιότητας αυτό της κρύας αγοράς (HO.RE.CA.)
  • Στοχευμένη ανάπτυξη του premium χαρτοφυλακίου της
  • Εμπλουτισμό των διαθέσιμων επιλογών προς τους καταναλωτές, σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται και με ιδιαίτερη έμφαση στα μη αλκοολούχα προϊόντα, και
  • Εστίαση στην τουριστική αγορά, λαμβάνοντας υπόψιν τα θετικά σημεία αναφοράς που παρουσιάζονται μέχρι στιγμής για το 2024

Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις

Η εταιρεία, όπως τονίζει, ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ESG δράσεων, με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους, ως προς το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση, κάτω από την ομπρέλα «Together Towards ZERO and Beyond». Την τελευταία πενταετία πέτυχε και για τις δύο παραγωγικές της μονάδες 11% μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και στην κατανάλωση θερμικής ενέργειας αντίστοιχα, 18% μείωση στην κατανάλωση νερού, καθώς και 6,5% μείωση στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Εξίσου σημαντικό αποτελεί το γεγονός, ότι, για το 2023, επιτεύχθηκε εκμηδενισμός των ατυχημάτων στον χώρο εργασίας, μέσα από την πλήρη συμμόρφωση των εργαζομένων σε Βασικούς Κανόνες Ασφαλείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις