Στη ζώνη των 1.400 μονάδων συντηρείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς να μπορεί όμως να κάνει την υπέρβαση και την αντίδραση που χρειάζεται, προκειμένου να αναιρέσει το βραχυπρόθεσμο διορθωτικό κανάλι στο οποίο βρίσκεται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 1.401,52 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 72,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.383,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,54% στις 1.200,04 μονάδες.

Ασυμμετρίες

Η αγορά προσπαθεί να αναιρέσει το βραχυπρόθεσμο καθοδικό momentum που διαμορφώθηκε μετά την πτώση της Δευτέρας, αλλά θα πρέπει να επανέλθει πάνω από τις 1.405 μονάδες, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα του. Και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια αρκετών τίτλων του σήμερα, δεν έχει καταφέρει να την αποτυπώσει στην κίνηση του γενικού δείκτη, ο οποίος αναλώνεται σε κινήσεις πέριξ των 1.400 μονάδων.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η ανάλυση της HellasFin, η οποία βλέπει ότι μακροπρόθεσμα, ο γενικός δείκτης, από τον Μάρτιο του 2020, βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market). Μεσοπρόθεσμα για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί των 1.550-1.609 μονάδων περιοχή τιμών. Βραχυπρόθεσμα, όμως η αδυναμία υπέρβασης των 1.438 μονάδων θα πυροδοτήσει ένα κύμα ρευστοποιήσεων το οποίο θα συναντήσει μια πρώτη στήριξη στις 1.390 μονάδες. Η ενδεχόμενη αδυναμία στήριξης και αυτής της περιοχής, θα οδηγήσει στην επόμενη σημαντική στήριξη του 1360.

Μέσα σε αυτήν την εξίσωση, σύμφωνα με τον Αντικριστή, ο Τραπεζικός Δείκτης εμφανίζεται ακόμα βαρύς, προφανώς λόγω ενδογενούς μεταβλητότητας. Προφανώς, οι εξελίξεις ως προς την αποεπένδυση του ΤΧΣ έχουν τη σημασία τους, και τα επίπεδα συναλλαγής των τίτλων στις Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς θα ήταν καλό να διασωθούν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ειδάλλως θα χτιστεί πολύ αρνητικό κλίμα διότι αναγεννάται το σενάριο της “παγίδας” λόγω… εξωραϊσμού των αποτιμήσεων στο ταμπλό.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλο τώρα, ο Σαράντης έχει βγει και πάλι μπροστά, καταγράφοντας κέρδη 2,04%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Alpha bank και Βιοχάλκο να σημειώνουν άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται και οι Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Eurobank, Coca Cola, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Cenergy, Λάμδα και Εθνική.

Από την άλλη, οι πιέσεις έρχονται από το -1,18% της Quest, αλλά και το -1,05% της Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Jumbo και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών