Αδύναμο εμφανίζεται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπαθεί επί δύο ημέρες να επανέλθει πάνω από τις 1.400 μονάδες, χωρίς να μπορεί να ξεπεράσει τα βαρίδια που εξακολουθεί να έχει.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 1.402,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18,8 κατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.384,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,01% στις 1.197,73 μονάδες.

Συνεχίζεται η διστακτικότητα

Η αγορά συνεχίζει να εμφανίζεται διστακτική να αναλάβει πρωτοβουλίες πάνω από τις 1.405 μονάδες, παρά το γεγονός ότι αναλώνει σημαντικά κεφάλαια στην αναδιάρθρωση των θέσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ανοδική αντίδραση, μετά το sell off της Δευτέρας και παρά τα ξεσπάσματα, δεν έχει αναιρέσει το βραχυπρόθεσμο καθοδικό κανάλι στο οποίο βρίσκεται, με την αναμονή χαμηλότερων τιμών να παραμένει στο τραπέζι των traders.

Η αγορά πρέπει να διαπεράσει με αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.405 – 1.407 μονάδων, ιδανικά να ανακτήσει με μεγάλο τζίρο τις 1.410 μονάδες, προκειμένου να κινητοποιήσει την αποφασιστικότητα των αγοραστών να “κυνηγήσουν” και πάλι τις τιμές. Τα κεφάλαια υπάρχουν, άλλωστε, όπως μας έδειξε επί τρεις ημέρες ο τζίρος, ο οποίος κινήθηκε τουλάχιστον κατά 35% υψηλότερα από τα μέσα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων.

Παρόλα αυτά, όπως έχουν συμφωνήσει αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, τα επίπεδα θα ταλαιπωρήσουν την αγορά, δεδομένων των μεγάλων ανακατατάξεων στις οποίες επιδίδονται αρκετοί επενδυτές. Προφανώς, βέβαια, η μεσο-μακροπρόθεσμη εικόνα δεν έχει αλλάξει επ’ ουδενί λόγο, καθώς δεν μετεβλήθησαν αντίστοιχα οι παράγοντες που δικαιολογούν συνέχιση της ανόδου και που έφεραν ούτως ή άλλως τις τιμές έως εδώ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης σημειώνει άλμα 2,94%, με τις Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Quest, Motor Oil, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Εθνική και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας χάνει 1,19%, με τις Cenergy, Λάμδα, Eurobank, Aegean, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΔΕΗ, Autohellas και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών