H Inditex, η ισπανική μητρική της πασίγνωστης αλυσίδας Zara επισήμανε καθυστερήσεις μιας εβδομάδας λόγω της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο, Inditex, είπε ότι οι μέσοι χρόνοι αποστολής έχουν καθυστερήσει κατά περίπου μία εβδομάδα λόγω της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που μεταφέρουν τα προϊόντα της αποφεύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ και ταξιδεύουν στο νότιο άκρο της Αφρικής.

Zara: Σε «κλοιό» επενδυτών, για περισσότερη διαφάνεια το αφεντικό της

Οι Χούθι της Υεμένης  συνεχίζουν τις επιθέσεις σε πλοία σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές λωρίδες του κόσμου, που άρχισαν τον Νοέμβριο, εκδηλώνοντας -όπως λένε-  την αλληλεγγύη τους με τους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς,  στη Γάζα.

«Το κόστος αποστολής μπορεί να έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα της υψηλότερης κατανάλωσης καυσίμου και των έκτακτων υπερβάσεων του κόστους», ανέφερε η Inditex στην ετήσια έκθεσή της την Πέμπτη.

«Οι επιχειρήσεις μας δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά από αυτήν την κατάσταση μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.
Η Inditex είπε ότι η διακοπή της ναυτιλίας ήταν μέχρι στιγμής ο κύριος αντίκτυπος στις δραστηριότητές της από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Αποτελέσματα

Οι πωλήσεις της Inditex αυξήθηκαν κατά 10,4% στα 35,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που υπογραμμισε ότι πρόκειται για υψηλό ρεκόρ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές και στις επωνυμίες της Inditex και ήταν «πολύ ικανοποιητικές», τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο κατάστημα, δήλωσε η εταιρεία.

Συνολικά 5.692 καταστήματα λειτούργησαν στο τέλος του έτους, είπε η Inditex, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να επεκταθεί περαιτέρω το 2024, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων Zara στο Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ανοίξει νέα κέντρα διανομής το 2024 και το 2025, ως μέρος ενός μεγάλου σχεδίου επέκτασης logistics που θα κοστίσει στην εταιρεία επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ και τα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή