Να κρατήσει τα κεκτημένα της χθεσινής συνεδρίασης παλεύει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως βρίσκεται αντιμέτωπο με το profit taking σε επιλεγμένους τίτλους που πρωταγωνιστούν αυτήν την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 1.417,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,5 κατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.419,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,23% στις 1.207,69 μονάδες.

Συνεχίζεται το stock picking

Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση αναπροσαρμογής, προσπαθώντας όμως να εκμεταλλευτεί το βραχυπρόθεσμο κέρδος που έχουν δώσει αυτήν την εβδομάδα επιλεγμένοι τίτλοι. Και αυτήν την εβδομάδα δεν είναι λίγοι αυτοί που έδωσαν ελκυστικότατα κέρδη, προκαλώντας αρκετά χαρτοφυλάκια να ενθυλακώσουν μέρος αυτών.

Σε μια δύσκολη μάλιστα συνεδρίαση, λόγω λήξης παραγώγων, αν και η ρευστότητα παραμένει υψηλή στα τερματικά, ο γενικός δείκτης θα πρέπει να υπερβεί τις 1.420 μονάδες για να δώσει το σήμα της ολοκλήρωσης της διόρθωσης. Ίσως μια πιο “καθαρή” κίνηση φανεί μετά τη λήξη των παραγώγων στις 14:00, ωστόσο το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης έχει κρατήσει τις 1.388 – 1.390 μονάδες είναι ένα θετικό σημάδι.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά δείχνει να έχει όρια στην κίνησή της, όσο μάλιστα ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ο αδύναμος κρίκος. Τόσο ο κλαδικός όσο και οι 4 μετοχές του δεν μπορούν να αντιδράσουν σωστά, και δίνουν την αίσθηση ότι οι αγοραστές δεν πείθονται για να μπουν σε τέτοια επίπεδα, παρά το γεγονός ότι απέχουν πάνω από 5% από τα πρόσφατα υψηλά τους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ διορθώνουν σήμερα, κινούμενες με απώλειες 1,16% και 1,25% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται και οι Μυτιληναίος, Quest, Aegean, Εθνική, Τιτάν, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή είναι η Cenergy.

Στον αντίποδα, η Eurobank και η ΓΕΚ Τέρνα βρίσκονται στο +1,1% αμφότερες, δίνοντας σημαντικές στηρίξεις, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Βιοχάλκο, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαι, Autohellas, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών