Γαλλία: Σε εφοπλιστική εταιρεία ο πρώτος γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός συνεχούς ενημέρωσης

Η αξία της επιχείρησης στη συναλλαγή είναι 1,55 δισεκατομμύριο ευρώ

Γαλλία: Σε εφοπλιστική εταιρεία ο πρώτος γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός συνεχούς ενημέρωσης

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία: η εφοπλιστική εταιρεία CMA CGM του γαλλολιβανέζου δισεκατομμυριούχου Ροντόλφ Σααντέ θα εξαγοράσει έναντι 1,55 δισεκατομμυρίου ευρώ την Altice Media, η οποία περιλαμβάνει τον ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, από τον Πατρίκ Ντραΐ, ο όμιλος του οποίου εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Γαλλία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων στα προϊόντα fast fashion

«Ο όμιλος CMA CGM υπέγραψε σήμερα υποσχετικό αγοράς με τον όμιλο Altice France ενόψει της αγοράς του 100% του κεφαλαίου της Altice Media», ανέφερε ο αγοραστής σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η αξία της επιχείρησης στη συναλλαγή είναι 1,55 δισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με την Altice Media, η συναλλαγή «αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Η CMA CGM ανακοίνωσε πως θα πάρει το 80% της Altice Media και το υπόλοιπο 20% θα αγοραστεί από την εταιρεία χαρτοφυλακίου του Σααντέ, τη Merit France.

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η Altice Media έκανε λόγο για «αποκλειστικές διαπραγματεύσεις».

«Ο Πατρίκ Ντραΐ εκφράζει όλη την εμπιστοσύνη του στον Ροντόλφ Σααντέ, με τον οποίο διατηρεί στενές και φιλικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια, στην οικογένειά του, στη CMA CGM και στη Merit France για να συνεχίσουν να επενδύουν και να αναπτύσσουν την Altice Media», πρόσθεσε η Altice.

Υψηλό χρέος

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως ο Πατρίκ Ντραΐ προχώρησε στην πώληση εξαιτίας του υψηλού χρέους του ομίλου του, σε βάρος του οποίου διεξάγεται εξάλλου έρευνα για διαφθορά στην Πορτογαλία.

Ο γαλλοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος θα διατηρήσει τις άλλες δραστηριότητες της Altice Media, δηλαδή τη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών SFR και μικρότερες επιχειρήσεις στον τεχνολογικό τομέα και τις τηλεπικοινωνίες.

O BFMTV είναι ο υπ’ αριθμόν ένα τηλεοπτικός σταθμός συνεχούς ενημέρωσης στη Γαλλία. Ακολουθεί το CNews, θυγατρική της Vivendi, του ομίλου ενός άλλου γάλλου επιχειρηματία, του πολύ συντηρητικού Βενσάν Μπολορέ.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο