Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τιμώρησε δύο διαχειριστές κεφαλαίων για ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας καταστολής από την κύρια ρυθμιστική αρχή της Wall Street.

Πιο συγκεκριμένα, η SEC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Delphia και η Global Predictions έκαναν «ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις» σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση της τεχνολογίας.

Τεχνολογική ώθηση, ενόψει Fed, λαμβάνει η Wall Street

Λίγο μετά την ανακοίνωση των υποθέσεων, ο επικεφαλής επιβολής της SEC (και πρώην γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϋ), Γκέρμπιρ Γκρεβάλ, δήλωσε σε συνέδριο στο Ορλάντο της Φλόριντα, ότι οι περιπτώσεις ήταν μόνο η αρχή της δράσης της ρυθμιστικής αρχής κατά της κατάχρησης της τεχνητής νοημοσύνης.

«Ψάχνουμε για ανακρίβειες, αναζητούμε παραβιάσεις των καθηκόντων καταπιστεύματος από διαχειριστές», είπε ο Γκρεβάλ.

Εκτός από τους ισχυρισμούς για το λεγόμενο AI-washing, η ρυθμιστική αρχή αναζητά περιπτώσεις όπου η τεχνολογία χρησιμοποιείται για χειραγώγηση της αγοράς. Η SEC είναι επίσης σε επιφυλακή για σύγκρουση συμφερόντων και έχει μια ομάδα ανθρώπων κατανεμημένων στις μονάδες επιβολής και εξέτασης της SEC που εξετάζουν τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γκάρι Γκένσλερ έχει προειδοποιήσει τις εταιρείες για υπερβολικές δηλώσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Ο οργανισμός έχει συγκεκριμένες αρχές για να επιβλέπει τις δηλώσεις που κάνουν οι διαχειριστές χρημάτων στους επενδυτές.

Τον Φεβρουάριο, η Γκένσλερ προειδοποίησε επίσης τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο να αποφεύγουν το AI-washing όταν μιλούν με επενδυτές σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας από μέρους τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI