Η Apple τη Δευτέρα απέκρουσε την κριτική ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να ανοίξει το κλειστό οικοσύστημά της όπως απαιτείται από τον Νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) , λέγοντας ότι συμμορφώθηκε με τα όσα ορίζει η νομοθεσία.

Ο DMA ορίζει μια λίστα υποχρεώσεων και απαγορεύσεων για εταιρείες τις Apple, Alphabet (μητρική της Google), Amazon, ByteDance (ιδιοκτήτρια του TikTok), Meta Platforms και Microsoft που έπρεπε να πληρούν οι έξι εταιρείες στις 7 Μαρτίου.

Αλλαγές στο App Store, απο την Apple, με βάση τους νέους κανόνες της ΕΕ

Η Apple ανακοίνωσε τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά αλλαγών από το να επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να διανέμουν τις εφαρμογές τους για iPhone απευθείας στους καταναλωτές αντί μέσω του App Store της Apple μέχρι να επιτρέπεται στους προγραμματιστές να διανέμουν τις εφαρμογές τους σε χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός του App Store.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σε προγραμματιστές, επιχειρηματικούς χρήστες και ανταγωνιστές σε μια ημερήσια ακρόαση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι έχει επανασχεδιάσει τα συστήματά της ώστε να συμμορφώνονται με τον DMA.

«Κινηθήκαμε πρώτα και κύρια διασφαλίζοντας ότι έχουμε συμμορφωθεί με τη νομοθεσία. Και μετά, δεύτερον, ότι το κάναμε με τρόπο που ήταν συνεπής με τις αξίες μας και συνεπής με τη γλώσσα που έχουμε αναπτύξει με τους χρήστες μας σε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Και πιστεύουμε ότι το έχουμε καταφέρει», είπε ο δικηγόρος της Apple, Κάιλ Αντίρ, στην ακρόαση.

«Και νομίζω ότι εστιάζουμε σε αυτό από την σκοπιά του χρήστη. Τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν εστιάζουμε στον αντίκτυπο στους προγραμματιστές, αλλά νομίζω ότι από τη δική μας οπτική πρώτα και κύρια, θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά ποιος είναι ο αντίκτυπος όλων αυτών των διαφορετικών αλλαγών στην εμπειρία χρήστη που προσφέρουμε στους πελάτες μας για 15, 16 χρόνια μέσω του iPhone».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν και από τις υπόλοιπες εταιρείες που επηρεάζονται από τα όσα προβλέπει ο DMA. Πιο συγκεκριμένα, η Meta θα παρουσιάσει τις προσπάθειές της για συμμόρφωση σε ξεχωριστή ακρόαση την Τρίτη, η Amazon την Τετάρτη, η Alphabet την Πέμπτη, η ByteDance την Παρασκευή και η Microsoft την επόμενη Τρίτη.

Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τον DMA κινδυνεύουν να τους επιβληθούν πρόστιμα έως και 10% του παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.