Την περασμένη εβδομάδα, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 με μεγάλες αλλαγές στο οικοσύστημα, τόσο στο λειτουργικό του iPhone  όσο και του ηλεκτρονικού καταστήματος App Store, προκειμένου να συμμορφωθεί με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως υποστήριξη για εναλλακτικές αγορές εφαρμογών, νέους επιχειρηματικούς όρους και επιλογές αγοράς εντός της εφαρμογής και πολλά άλλα.

Apple: Βουτιά 3% της μετοχής μετά το πρόστιμο της Κομισιόν

Τώρα, η Apple ανακοίνωσε μερικές επιπλέον αλλαγές ως απάντηση στα σχόλια που έχει λάβει από τους προγραμματιστές μέχρι στιγμής. Πιο συγκεκριμένα, η Apple θα λανσάρει μια νέα λειτουργία Διανομής μέσω Web αργότερα μέσα στην άνοιξη, η οποία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για λήψη απευθείας από τον ιστότοπό τους.

Αλλαγές στην αγορά εφαρμογών

Καταρχάς, η Apple αναφέρει ότι οι αγορές εφαρμογών μπορούν πλέον να προσφέρουν έναν κατάλογο εφαρμογών αποκλειστικά από τον προγραμματιστή της συγκεκριμένης αγοράς. Προηγουμένως, η Apple ανέφερε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης της αγοράς εφαρμογών ήταν υποχρεωμένοι να επιτρέπουν υποβολές από άλλους προγραμματιστές.

Με αυτή την αλλαγή, η οποία ισχύει άμεσα, μια εταιρεία μπορεί να λειτουργεί μια αγορά εφαρμογών και να προσφέρει αποκλειστικά τις δικές της εφαρμογές για λήψη.

Χρησιμοποιώντας το App Store Connect, οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να κατεβάζουν υπογεγραμμένα δυαδικά στοιχεία ενεργητικού και να τα φιλοξενούν στον ιστότοπό τους για διανομή.

Για να εγκαταστήσουν εφαρμογές από τον ιστότοπο ενός προγραμματιστή, οι χρήστες θα πρέπει πρώτα να εγκρίνουν τον προγραμματιστή για την εγκατάσταση εφαρμογών στις Ρυθμίσεις στο iPhone τους.

Κατά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής, ένα φύλλο συστήματος θα εμφανίζει τις πληροφορίες που έχουν υποβάλει οι προγραμματιστές στην Apple για έλεγχο, όπως το όνομα της εφαρμογής, το όνομα του προγραμματιστή, την περιγραφή της εφαρμογής, τα στιγμιότυπα οθόνης και τη βαθμολογία ηλικίας του συστήματος.

Σύμφωνα με την Apple, xρησιμοποιώντας το App Store Connect, οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να κατεβάζουν υπογεγραμμένα δυαδικά στοιχεία ενεργητικού και να τα φιλοξενούν στον ιστότοπό τους για διανομή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση