Σε διαχωρισμό της επιχείρησης παγωτού και στην περικοπή 7.500 θέσεων εργασιών, αναμένεται να προχωρήσει η Unilever.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το τμήμα παγωτού, που φιλοξενεί επωνυμίες όπως οι Wall’s, Magnum και Ben & Jerry’s, θα τα πήγαινε καλύτερα ως αυτόνομη επιχείρηση. Πέρυσι παρήγαγε έσοδα 7,9 δισ. ευρώ.

Η τελική απόφαση για το πώς θα χωριστεί η επιχείρηση δεν είχε ληφθεί, είπε η Unilever , αλλά πρόσθεσε ότι «η διάσπαση είναι η πιο πιθανή οδός διαχωρισμού» και ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Τα τελευταία χρόνια, η Unilever, η εισηγμένη στο Λονδίνο, δέχεται πιέσεις από τον ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz να εξορθολογίσει την τεράστια εταιρεία, η οποία παράγει επίσης σαπούνια Marmite, Hellmann’s, Dove και προϊόντα καθαρισμού όπως Domestos και Cif.

Ο διαχωρισμός της επιχείρησης παγωτού είναι το μεγαλύτερο βήμα μέχρι στιγμής από τον διευθύνοντα σύμβουλο Hein Schumacher, ο οποίος προσχώρησε πέρυσι δεσμευόμενος να επιταχύνει την ανάπτυξη και να βελτιώσει τις αποδόσεις στους μετόχους.

«Πρόσθετες αποδόσεις»

Εκτός από τον διαχωρισμό της επιχείρησης παγωτού, η Unilever είπε ότι είχε εντοπίσει «πρόσθετες αποδόσεις» που θα αποφέρουν εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Περίπου 7.500 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος,. Η Unilever απασχολεί περίπου 128.000 άτομα.

Ο Ian Meakins, πρόεδρος της Unilever, δήλωσε ότι «η βελτίωση της απόδοσής μας και η όξυνση του χαρτοφυλακίου μας είναι το κλειδί για την παροχή των βελτιωμένων αποτελεσμάτων που πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτύχει η Unilever».

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι,  θα συνεχίσει να βελτιστοποιεί το χαρτοφυλάκιό της στους υπόλοιπους τέσσερις επιχειρηματικούς ομίλους της «μέσω επωνυμιών με παγκόσμια εμβέλεια ή σημαντικές δυνατότητες κλιμάκωσης».

Οι μετοχές της Unilever σημείωσαν άνοδο 5% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή