Μικρή μείωση σημείωσε το μέσο μπόνους των στελεχών της Wall Street το 2023, καθώς οι τράπεζες διατήρησαν περιορισμένες τις αποζημιώσεις καθώς μειώθηκαν οι συμφωνίες και αυξήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων που εργάζονται στον κλάδο των χρεογράφων αυξήθηκε.

Το μέσο ετήσιο μπόνους μετρητών, σύμφωνα με το Bllomberg,  μειώθηκε κατά 2% στα 176.500 δολάρια το 2023, το χαμηλότερο από το 2019, σύμφωνα με ανάλυση του ελεγκτή της πολιτείας της Νέας Υόρκης Thomas DiNapoli. Η πτώση ήταν πολύ λιγότερο χαμηλότερη από ό,τι ήταν το 2022, όταν το μέσο μπόνους μειώθηκε κατά 25%. Σε όλο τον κλάδο, τα μπόνους ανήλθαν σε 33,8 δισ. δολάρια, αμετάβλητη από το προηγούμενο έτος και πολύ κάτω από το σύνολο των 42,7 δισ. δολαρίων το 2021.

«Ο μέσος όρος των μπόνους μετρητών της Wall Street μειώθηκε ελαφρά από πέρυσι, με τη συνεχιζόμενη αστάθεια της αγοράς και περισσότερους ανθρώπους να εντάσσονται στο εργατικό δυναμικό των χρεογράφων», είπε η DiNapoli. «Ενώ αυτά τα μπόνους επηρεάζουν τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος για το κράτος και την πόλη, και τα δύο προϋπολογίζονται για μεγαλύτερες μειώσεις, επομένως ο αντίκτυπος στα προβλεπόμενα έσοδα θα πρέπει να περιοριστεί».

Η ξηρασία στις συμφωνίες

Η διάχυτη πτώση στις συγχωνεύσεις και τις αρχικές δημόσιες προσφορές συνεχίζει να επιβαρύνει τα μπόνους των τραπεζιτών καθώς τα επιτόκια παραμένουν υψηλά, περιορίζοντας τη δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι σε μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ αναμένουν το τέλος της ξηρασίας των συμφωνιών τους επόμενους μήνες, με την Federal Reserve να αναμένεται να αρχίσει επιτέλους να μειώνει τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, ακόμη και με εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc. να περικόπτουν θέσεις εργασίας, ο κλάδος των κινητών αξιών της Νέας Υόρκης συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση στη συνολική απασχόληση, είπε ο DiNapoli. Σε ολόκληρο τον κλάδο, το εργατικό δυναμικό ανήλθε σε 198.500 πέρυσι, αυξημένο κατά 3,6% από το 2022 και το υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Η ισχύς στην απασχόληση προέρχεται από την ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στον τομέα της ιδιωτικής πίστης, δήλωσε ο DiNapoli σε τηλεφώνημα την Τρίτη. Η αγορά ιδιωτικών πιστώσεων αξίας 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει εκτιναχθεί, τροφοδοτώντας τον έντονο ανταγωνισμό για ταλέντα.

Η εκτίμηση του ελεγκτή βασίζεται στις τάσεις στις παρακρατήσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και περιλαμβάνει μπόνους μετρητών για εργασία το 2023 καθώς και μπόνους που αναβάλλονται από προηγούμενα έτη που έχουν εξαργυρωθεί. Δεν λαμβάνει υπόψη δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών ή άλλους τύπους αναβαλλόμενης αποζημίωσης .

Η συνεχιζόμενη ώθηση της Wall Street να επαναφέρει περισσότερους εργαζομένους στο γραφείο έχει οδηγήσει σε αυξημένες δαπάνες στην πόλη και περισσότερους επιβάτες στο μετρό, είπε ο DiNapoli. Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όπως η Goldman Sachs Group Inc. και η Deutsche Bank AG έχουν αυστηροποιήσει τους κανόνες εργασίας από το σπίτι και απαιτούν από το προσωπικό να βρίσκεται στο γραφείο πιο συχνά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή