Στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας καθαρισμού κτιρίων Imagin προχώρησε η εταιρεία Cordia μετοχικού ελέγχου του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC) με εκτελεστικό πρόεδρο τον κ. Νίκο Καραμούζη.

«Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξης του ομίλου Cordia, του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ακινήτων, Εγκαταστάσεων και Υποδομών στην Ελλάδα» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Imagin, με πολυετή εμπειρία, αξιόλογο μέγεθος και διακεκριμένο πελατολόγιο στον τομέα του καθαρισμού κτιρίων, έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρησιακή λειτουργία, τις δυνατότητες και την αξιοπιστία του oμίλου, επιβεβαιώνοντας και διευρύνοντας  τη στρατηγική του στόχευση να προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν υπηρεσίες τεχνικής συντήρησης και ενεργειακής απόδοσης, φύλαξης και καθαρισμού, πάντοτε προσαρμοσμένων στα μέτρα και τις ανάγκες των πελατών του.

Ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος θα παραμείνει ενεργός στο διοικητικό σχήμα της Imagin ως Γενικός Διευθυντής, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εντασσόμαστε στον Όμιλο CORDIA. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία του Ομίλου, σε συνδυασμό με τη δική μας μακρά παράδοση στον καθαρισμό κτιρίων, δημιουργούν μια ισχυρή συνέργεια που θα μας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Ήδη σήμερα, ο όμιλος Cordia, αποτελούμενος από τις εταιρείες Cordia, ESA, SKYMAR και από σήμερα και την Imagin, με συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ  το 2023, βελτιούμενη κερδοφορία και με περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων, υποδομών και εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και έναν από τους 20 μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2021 το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap εξαγόρασε την πρώην Engie Hellas, ηγέτιδα στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τεχνικής συντήρησης ακινήτων, καθώς και ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων υψηλής τεχνολογίας, την οποία μετονόμασε σε Cordia.

Στη συνέχεια, στις αρχές του 2022, το επενδυτικό ταμείο απέκτησε πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην ESA Security Solutions, συν-επενδύοντας με τη LATSCO, το family office της κυρίας Μαριάννας Λάτση, στην κορυφαία εταιρεία στον κλάδο παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας στην Ελλάδα, τόσο στις επανδρωμένες φυλάξεις όσο και στα προηγμένα ηλεκτρονικά «έξυπνα» συστήματα ασφαλείας.

Το Σεπτέμβριο του 2022, προχώρησε στην εξαγορά της SKYMAR Services, η οποία κατέχει πολυετή εμπειρία και παρουσία στον τομέα του Καθαρισμού και Τροφοδοσίας κτηρίων, με διακεκριμένο πελατολόγιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις