Το τζάκποτ του Mega Millions εκτοξεύτηκε στα 977 εκατομμύρια δολάρια – το έκτο μεγαλύτερο έπαθλο του παιχνιδιού – χωρίς νικητή από την κλήρωση της Τρίτης το βράδυ, σύμφωνα με το CNBC.

ΗΠΑ: Εμφανίστηκε ο υπερτυχερός που κέρδισε 1,6 δισ. δολάρια στη λοταρία Mega Millions

Υπήρξαν 29 διαδοχικές κληρώσεις χωρίς μεγάλο βραβείο, σύμφωνα με το Mega Millions. Εν τω μεταξύ, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες έχουν συμβουλές για έναν πιθανό τυχερό νικητή.

Εάν πετύχετε το τζάκποτ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από δύο επιλογές πληρωμής: Εκτιμώμενο εφάπαξ ποσό 461 εκατομμυρίων δολαρίων ή ετήσιες πληρωμές αξίας 977 εκατομμυρίων δολαρίων. Και οι δύο επιλογές είναι εκτιμήσεις προ φόρων.

Η επόμενη κλήρωση είναι την Παρασκευή στις 11 μ.μ και οι πιθανότητες να κερδίσετε το τζάκποτ Mega Millions είναι περίπου 1 στα 302 εκατομμύρια.

Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για τον επόμενο νικητή, σύμφωνα με οικονομικούς συμβούλους.

«Κράτα το στόμα σου κλειστό»

Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μπορούν να αλλάξουν τη ζωή ενός νικητή λαχειοφόρων αγορών, της οικογένειάς του και άλλων αγαπημένων προσώπων. Αλλά ο πιστοποιημένος οικονομικός σχεδιαστής Kashif Ahmed, πρόεδρος του American Private Wealth στο Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, έχει απλές συμβουλές για τον τυχερό παραλήπτη: «Κρατήστε το στόμα σας κλειστό».

Ορισμένες πολιτείες σάς επιτρέπουν να διεκδικήσετε το βραβείο ανώνυμα, αλλά οι νόμοι περί δημόσιας αποκάλυψης διαφέρουν ανάλογα με την πολιτεία, σύμφωνα με το Mega Millions.

Tι να κάνετε αν κερδίσετε

Κρατώντας τα κέρδη σας ιδιωτικά θα μπορούσατε να αποφύγετε αιτήματα από «δεκάδες νέους συγγενείς και φίλους που ποτέ δεν γνωρίζατε ότι είχατε», δήλωσε ο Ahmed.

Ο Ahmed συνιστά επίσης την άμεση πρόσληψη μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένου ενός οικονομικού συμβούλου, δικηγόρου σχεδιασμού ακινήτων και πιστοποιημένου δημόσιου λογιστή.

«Μην βιαστείτε να διεκδικήσετε τα χρήματα πριν συγκεντρώσετε αυτή την ομάδα», είπε. Θα έχετε ένα συγκεκριμένο παράθυρο για να παραλάβετε το βραβείο, αλλά η προθεσμία διαφέρει ανάλογα με την πολιτεία.

Εξετάστε το ενδεχόμενο «στρατηγικών προστασίας περιουσιακών στοιχείων»

Μόλις έχετε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, θα πρέπει να εργαστείτε για να προστατεύσετε τον πλούτο σας με «στρατηγικές προστασίας περιουσιακών στοιχείων», σύμφωνα με τον Ashton Lawrence, CFP και διευθυντή της Mariner Wealth Advisors στο Greenville της Νότιας Καρολίνας.

«Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία καταπιστευμάτων, την ίδρυση νομικών οντοτήτων, ιδιωτικών ιδρυμάτων, την αγορά ασφαλιστικής κάλυψης» ή άλλα μέτρα για την προστασία περιουσιακών στοιχείων από πιθανούς πιστωτές, αγωγές και άλλους κινδύνους, είπε. Ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι επωφελή για να έχουν τεθεί σε εφαρμογή ακόμη και πριν από τη διεκδίκηση του βραβείου.

Φυσικά, η καλύτερη στρατηγική εξαρτάται από τις μοναδικές ανάγκες του νικητή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.

Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση