Με κέρδη κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά τη χθεσινή ώθηση που έλαβαν από την προοπτική η Federal Reserve να προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων μέσα στο έτος, βάζοντας πλώρη για νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,54% στις 39.725 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,56% στις 5.254 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,93% στις 16.521 μονάδες.

Η μετοχή ημιαγωγών Micron Technology κερδίζει περισσότερο από 16%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα. Από την άλλη, η Five Below χάνει 11% μετά την δημοσίευση απογοητευτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Στο επίκεντρο όμως παραμένει η χθεσινή απόφαση της Federal Reserve και το γεγονός ότι διαφάνηκε η προοπτική για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος. «Το άθροισμα των τελευταίων εξελίξεων από τη Fed είναι ότι οι αγορές πήραν το σήμα να συνεχίσουν κινηθούν υψηλότερα», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Από το πρωί σήμερα, οι traders τιμολογούν με σχεδόν 70% πιθανότητα η Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας παρουσίασε απροσδόκητη ανάπτυξη τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα της περιφερειακής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Έρευνα Manufacturing Business Outlook της Philadelphia Fed έδειξε μέτρηση 3,2, που αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι της συρρίκνωσης. Ο δείκτης μειώθηκε κατά 2 μονάδες από τον Φεβρουάριο, αλλά ήταν καλύτερος του αναμενομένου.

Επίσης, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας άλλαξαν ελάχιστα την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι οι εταιρείες εξακολουθούν να είναι απρόθυμες να απολύσουν εργαζομένους. Οι αιτήσεις για το επίδομα ανήλθαν συνολικά σε 210.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Μαρτίου, καταγράφοντας μείωση κατά 2.000 από το ανοδικά αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης περιόδου. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις, που τρέχουν μια εβδομάδα πίσω, ανήλθαν στα 1,807 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 4.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street