Η Japan Airlines θα αγοράσει 42 αεροσκάφη από την Airbus και την Boeing δήλωσε την Πέμπτη, σε μια σημαντική ανακοίνωση για την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική εταιρεία Airbus, η οποία για πρώτη φορά θα παρέχει αεροσκάφη ενός διαδρόμου στον ιαπωνικό αερομεταφορέα, ο οποίος είναι μακροχρόνιος πελάτης της Boeing.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας, η Korean Air, δήλωσε επίσης ότι θα παραγγείλει 33 αεροσκάφη Airbus A350 σε μια συμφωνία ύψους 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι η πρώτη της αγορά αυτής της οικογένειας αεροσκαφών καθώς ετοιμάζεται να συγχωνευθεί με την Asiana Airlines .

Boeing: Προκαλεί αναταράξεις στις πτήσεις παγκοσμίως – Μειωμένες παραδόσεις και αυξήσεις στα εισιτήρια

Οι αγορές-ορόσημα καθιστούν τις δύο ασιατικές αεροπορικές εταιρείες τις τελευταίες που μπαίνουν σε μια αγορά που «στενεύει» για αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων μετά από μια παρατεταμένη κάμψη της ζήτησης για τα μεγάλα αεροσκάφη του κλάδου.

Τα αεροσκάφη υψηλότερης αποδοτικότητας έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς τα διεθνή ταξίδια πλησιάζουν στην πλήρη ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 και τα προβλήματα των αλυσίδων εφοδιασμού, οξύνοντας τον ανταγωνισμό για αεροπλάνα και συμβόλαια κινητήρων και συντήρησης.

«Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να θέτει ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του στόλου και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», ανέφερε η Korean Air σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι τα νέα αεροσκάφη και οι προσπάθειες βιωσιμότητας θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της.

Η παραγγελία της JAL

Στην ανακοίνωσή της, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας ανέφερε ότι σχεδιάζει να αγοράσει 21 αεροσκάφη Airbus A350-900 και 10 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου Boeing 787 Dreamliner, καθώς και 11 αεροσκάφη στενής ατράκτου A321neo.

Ένα επιπλέον A350-900 θα αγοραστεί επίσης για να αντικαταστήσει ένα αεροσκάφος που καταστράφηκε σε σύγκρουση στον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Haneda τον Ιανουάριο, δήλωσε η JAL.

Η JAL δήλωσε ότι παραγγέλνει τώρα τα πιο αποδοτικά αεροσκάφη νέας γενιάς για τις δραστηριότητές της ως αερομεταφορέα πλήρους εξυπηρέτησης και χαμηλού κόστους, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης νέων αεροσκαφών, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το 2013, η Airbus πραγματοποίησε την πρώτη της πώληση στην JAL, η οποία ήταν παραδοσιακά πελάτης της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing, με αεροπλάνα A350.
Η Airbus λέει ότι τα αεροσκάφη A350 χρησιμοποιούν 25% λιγότερα καύσιμα από παρόμοια αεροσκάφη παλαιότερης γενιάς.

Η JAL πρόσθεσε ότι η ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης επιβατών βοήθησε να αυξηθεί η πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη του ομίλου της στα 90 δισεκατομμύρια γεν (596 εκατομμύρια δολάρια) για το τρέχον έτος που λήγει τον Μάρτιο, από 80 δισεκατομμύρια, αρχικά .

Η τελευταία εκτίμηση ξεπέρασε την πρόβλεψη για μέσο κέρδος 85,4 δισ. γεν από 10 αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της IBES.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή