Ο Αντόνιο Μπελόνι, γνωστός στους εταιρικούς κύκλους ως Τόνι, θα εγκαταλείψει τους ρόλους του ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της LVMH, της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό. Θα αποχωρήσει επίσης από το διοικητικό συμβούλιο μετά την ετήσια γενική συνέλευση της LVMH στις 18 Απριλίου.

Τη θέση του Μπελόνι θα λάβει ο Στεφάν Μπιάνκι, 59 ετών και σημερινός επικεφαλής της μονάδας ρολογιών και κοσμημάτων της LVMH, ανέφερε η LVMH σε ανακοίνωσή της. Ο Μπιάνκι εντάχθηκε στη LVMH το 2018 για να ηγηθεί της Tag Heuer και της μονάδας ωρολογοποιίας. Πέρασε μεγάλο μέρος των πρώτων επαγγελματικών του χρόνων στον όμιλο καλλυντικών Yves Rocher, όπου έγινε διευθύνων σύμβουλος σε ηλικία 33 ετών.

Οι νέες… ακίνητες μπίζνες των μεγάλων παικτών της μόδας – Τι κάνουν Zara, LVMH, Prada

Ο 69χρονος Ιταλός εντάχθηκε στην εταιρεία στην οποία ανήκει η Louis Vuitton το 2001. Έχει επιβλέψει τη στρατηγική και τις δραστηριότητες των brands του ομίλου και έχει εποπτεύσει τους περιφερειακούς προέδρους, μεταξύ άλλων. Στην LVMH εντάχθηκε από τον καταναλωτικό όμιλο Procter & Gamble όπου κατείχε διάφορους ρόλους σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ελλάδα και η Ελβετία.

Ο Αρνό προετοιμάζει την επόμενη γενιά ηγετών της LVMH, καθώς ορισμένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου πλησιάζουν στο τέλος της καριέρας τους. Οι κορυφαίοι «υπολοχαγοί» του Αρνό έχουν επίσης διαδραματίσει ρόλο στην εκπαίδευση των πέντε παιδιών του, τα οποία εργάζονται όλα στην εταιρεία.

Η μεγαλύτερη, η Ντελφίν, 48 ετών, διευθύνει την Christian Dior Couture, ο Αντουάν, 46 ετών, είναι επικεφαλής της εικόνας και της επικοινωνίας της LVMH και μη εκτελεστικός πρόεδρος της Loro Piana. Ο Αλεξάντρ, 31 ετών, είναι το νούμερο 2 στην Tiffany & Co, επιβλέποντας τα προϊόντα και την επικοινωνία, ενώ ο Φρεντερίκ, 29 ετών, διευθύνει το τμήμα ρολογιών. Ο νεότερος, ο Ζαν, 25 ετών, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της κατηγορίας ρολογιών της Louis Vuitton.

Ο Αρνό έκλεισε τα 75 αυτόν τον μήνα και το καταστατικό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE του επιτρέπει να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος μέχρι τα 80 του χρόνια.

Πρόσφατα, ο Αρνό διόρισε επίσης τον Μάικλ Μπερκ, 67 ετών, να ηγηθεί του ομίλου μόδας LVMH, ο οποίος περιλαμβάνει brands όπως η Celine και η Loewe. Ο Μπερκ, ένας πιστός υπαρχηγός, ανέλαβε τη θέση του Σίντνεϊ Τολεντάνο, 72 ετών. Ο όμιλος νωρίτερα αυτό το μήνα όρισε τον Πιερ-Εμανουέλ Αγγελόγλου ως αναπληρωτή του Μπερκ, εποπτεύοντας brands όπως η Fendi, η Marc Jacobs και η Kenzo, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο Τολεντάνο είναι πλέον σύμβουλος του Αρνό, ενώ ο Μπελόνι θα τεθεί επικεφαλής των στρατηγικών αποστολών του διευθύνοντος συμβούλου και θα διοριστεί πρόεδρος της LVMH Ιταλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή