Υπό το βάρος του Dow Jones βρέθηκε σήμερα η Wall Street, η οποία προσπάθησε να ανακόψει το profit taking που έλαβε χώρα μετά τη διήμερη άνοδο που έλαβε ώθηση από την αποκάλυψη των προθέσεων της Federal Reserve να προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων εντός του 2024.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,77% στις 39.475 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,14% στις 5.234 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 16.428 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν κέρδη αυτή την εβδομάδα, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 2,3% και τον Nasdaq να αυξάνεται σχεδόν 2,8%. Ο Dow κέρδισε σχεδόν 2%, οδεύοντας προς την καλύτερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της FedEx σημείωσαν άνοδο 6% μετά την δημοσίευση προσαρμοσμένων κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από την άλλη, η Lululemon υποχώρησε 15% αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών δημοσίευσε αδύναμες οδηγίες σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική, ενώ και η Nike έχασε 8% λόγω επίσης της απογοητευτικής καθοδήγησης και της επιβράδυνσης των πωλήσεων στην Κίνα.

Άνω του 1% είναι και οι απώλειες της Tesla, αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων μείωσε την παραγωγή στην Κίνα εν μέσω επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεων. Οι μετοχές της Nio, της RIvian Automotive και της Li Auto κινούνται επίσης χαμηλότερα.

Πέραν της σημερινής εικόνας όμως, η αισιοδοξία διατηρείται στην αγορά, εξαιτίας της προσδοκίας ότι η Fed θα προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος, ακόμη και μετά από μερικά διφορούμενα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, όπως επισήμανε και ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Wealth.

Οι επενδυτές ήταν «πάντα πιο επιθετικοί στις αυξήσεις επιτοκίων και πιο επιθετικοί στις μειώσεις επιτοκίων από τις αγορές συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed Funds, αλλά η Fed πέτυχε μέσω του dot plot να δώσει το μήνυμα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street