Αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της η Goldman Sachs Group για το δολάριο έναντι του γεν, αναμένοντας ότι μια ευνοϊκή μακροοικονομική κατάσταση θα επιβαρύνει το ιαπωνικό νόμισμα τους επόμενους μήνες.

Η τράπεζα αναμένει τώρα ότι η ισοτιμία  USD/JPY θα διαπραγματεύεται γύρω στα 155, 150 και 145 σε τρεις, έξι και 12 μήνες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για ισοτιμία 145, 142 και 140,σ έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Kamakshya Trivedi. Την Παρασκευή η ισοτιμία διαμορφώθηκε στα 151,41.

Δολάριο: Ανοδικά για 5η μέρα

Η κίνηση της Goldman έρχεται μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να κλείσει τον κύκλο των αρνητικών επιτοκίων, ενώ παράλληλα έδειξε ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα παραμείνουν διευκολυντικές προς το παρόν  και έδωσε λίγα στοιχεία για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής. Μετά την απόφαση, το γεν υποχώρησε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1990 έναντι του δολαρίου. Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί τις προβλέψεις για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος.

«Το ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον κινδύνου θα πρέπει να επιβαρύνει το γεν με την πάροδο του χρόνου», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές. «Επίσης, δεν αναμένουμε οι προσεκτικές μειώσεις των επιτοκίων της Fed που οδηγούνται από τον ψυχρότερο πληθωρισμό να ενισχύσουν το γεν. Αν μη τι άλλο, η πρόβλεψη περικοπών προσαρμογής έχει μειώσει την πιθανότητα των κινδύνων ύφεσης που τείνουν να ενεργοποιούν την ελκυστικότητα του γεν ως ασφαλούς καταφυγίου».

Η Goldman αναθεώρησε επίσης τις προβλέψεις για την ισοτιμία ευρώ/ελβετικό φράγκο, σε 0,97, 0,98 και 0,99 σε τρεις, έξι και 12 μήνες, από σταθερό 0,95 προηγουμένως. Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά την έκπληξη που προκάλεσε στις αγορές η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας με τη μείωση των επιτοκίων που έδειξε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενεργούν πιο δυναμικά για να αποτρέψουν τυχόν ανατίμηση του νομίσματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές