H Παγκόσμια Τράπεζα θα δημοσιεύσει περισσότερα από τα δικά της δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των χρεοκοπιών, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στις αναπτυσσόμενες χώρες, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάϊ Μπάνγκα.

Ο Μπάνγκα, μιλώντας στο China Development Forum νωρίς το πρωί της Κυριακής, ώρα Κίνας, δήλωσε ότι ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας είχε κινητοποιήσει 41 δισεκατομμύρια δολάρια ιδιωτικών κεφαλαίων για τις αναδυόμενες αγορές και συγκέντρωσε άλλα 42 δισεκατομμύρια δολάρια από τον ιδιωτικό τομέα για την έκδοση ομολόγων πέρυσι, με τα δύο ποσά να ξεπερνιούνται φέτος.

Ομόλογα ΗΠΑ: Επιστρέφουν μαζικά οι επενδυτές – Τι βλέπουν να έρχεται

O A.Banga ,πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Είπε όμως ότι χρειάζεται περισσότερη πρόοδος και ότι η τράπεζα αναλαμβάνει δράση σε διάφορα μέτωπα για να ξεπεράσει τα εμπόδια που συγκρατούν τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, με την ανάπτυξη να πέφτει μόλις στο 4% από 6% σε δύο δεκαετίες, δήλωσε ο Α.Μπάνγκα , σημειώνοντας ότι κάθε χαμένη ποσοστιαία μονάδα παρασύρει 100 εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια, ενώ τα επίπεδα χρέους αυξάνονται.

Έλλειμμα 670 εκατ. θέσεων εργασίας

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας σημείωσε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες αντιμετωπίζουν επίσης ένα «αδιανόητο» χάσμα μεταξύ 1,1 δισεκατομμυρίου νέων ανθρώπων που αναμένεται να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό την επόμενη δεκαετία και της αναμενόμενης δημιουργίας θέσεων εργασίας, η οποία ανέρχεται σε μόλις 325 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Για την καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων, η τράπεζα συγκάλεσε μια ομάδα εστίασης με 15 διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, τραπεζών και φορέων, οι οποίοι εντόπισαν ανησυχίες όπως η κανονιστική ασφάλεια, η ασφάλιση πολιτικών κινδύνων και ο συναλλαγματικός κίνδυνος, είπε.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ήδη τον περασμένο μήνα μεταρρυθμίσεις που θα ενοποιήσουν τη δομή των εγγυήσεων δανείων και επενδύσεων και θα τριπλασιάσουν τις ετήσιες εγγυήσεις της σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

«Όλο αυτό το έργο συμβάλλει σε έναν στόχο: να εισέλθουν περισσότερα κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες για να έχουν αντίκτυπο και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Α.Μπάνγκα.

Πρόσκληση στα συνταξιοδοτικά ταμεία

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mastercard δήλωσε ότι η τράπεζα εργάζεται επίσης σε μια πιο μακροπρόθεσμη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας τιτλοποίησης που θα διευκολύνει τα συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους θεσμικούς επενδυτές να φέρουν τα 70 τρισεκατομμύρια δολάρια τους στις αναδυόμενες αγορές.

Ακόμα, υποστήριξε η ομαδοποίηση μεγάλων τυποποιημένων επενδύσεων σε ένα πακέτο θα ενθάρρυνε την ουσιαστική επένδυση σε κλίμακα, ξεπερνώντας το σημερινό συνονθύλευμα μικρών, εξατομικευμένων δανείων που το καθένα είχε τα δικά του έγγραφα, κίνδυνο και τιμολόγηση, είπε.

Το «αξιοσημείωτο ταξίδι» της Κίνας τις τελευταίες πέντε δεκαετίες ήταν μια απόδειξη για το τι είναι δυνατό, δήλωσε ο Banga, σημειώνοντας ότι η Κίνα δημιούργησε εκατοντάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας, μείωσε απότομα τη φτώχεια και μείωσε τις εκπομπές ρύπων.

Η Κίνα, που κάποτε ήταν μεγάλος δανειολήπτης της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι τώρα ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της τράπεζας, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή