Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες εξακολουθούν να αφομοιώνουν το πλήθος των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών της περασμένης εβδομάδας, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα ευνοούν τις διαφοροποιήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,10% στις 7.938 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,14% στις 18.231 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,04% στις 8.155 μονάδες.

Η ανάλυση της Goldman Sachs

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η νέα ανάλυση της Goldman Sachs, ο οποίος αύξησε σήμερα τον στόχο για το τέλος του έτους 2024 για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, στις 540 από 510 μονάδες, επικαλούμενη πιθανή βελτίωση στην οικονομική ανάπτυξη και χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στις κεντρικές τράπεζες. Ο νέος στόχος της επενδυτικής τράπεζας για τον πανευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς υποδηλώνει περιθώριο ανόδου σχεδόν 6%.

«Εάν η οικονομική ανάπτυξη επιταχυνθεί μέτρια και οι κεντρικές τράπεζες ξεκινήσουν έναν κύκλο μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο, όπως αναμένουν οι οικονομολόγοι μας, οι αποτιμήσεις θα αυξηθούν περαιτέρω», δήλωσε η Lilia Peytavin, αναλύτρια στρατηγικής χαρτοφυλακίου της Goldman Sachs.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Kingfisher, ιδιοκτήτης εμπορικών σημάτων όπως η B&Q και η Screwfix, σημειώνει πτώση 3% μετά την τρίτη προειδοποίηση για τα κέρδη μέσα σε έξι μήνες.

Επίσης, η Direct Line του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνει βουτιά 14% αφού η Ageas με έδρα τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε ότι δεν θα έκανε περαιτέρω προσφορά για την ασφαλιστική εταιρεία.

Παρόλα αυτά, στις αγορές υπάρχει κάποια επιφυλακτικότητα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Γαλλία αυξάνει το σύστημα συναγερμού ασφαλείας Vigiprate για «έκτακτη επίθεση», το υψηλότερο επίπεδο.

Επίσης, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία, η οποία σκότωσε 140 ανθρώπους. Ο Ατάλ είπε ότι το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας αυξήθηκε «δεδομένης της ανάληψης ευθύνης του Ισλαμικού Κράτους για την επίθεση και των απειλών που επιβαρύνουν τη χώρα μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης