Κέρδη καταγράφουν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενισχύθηκαν, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,2%, στα 2.176,59 δολάρια η ουγγιά, έχοντας σημειώσει άλμα έως και 1,3% ενδοσυνεδριακά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,04%  στα 2177,2 δολάρια.

Κακάο: Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή του – Ξεπέρασε τα 10.000 δολάρια ανά τόνο

«Πιο κοντά στο καλοκαίρι, θα δείτε τον χρυσό να ενισχύεται μόνο με την προσδοκία μειώσεων των επιτοκίων, εκτός και αν η Fed αλλάξει στάση ή κάνει κάποια ανακοίνωση ότι οι αποκλιμακώσεις θα είναι λιγότερες , κάτι που δεν τους βλέπω να κάνουν σε αυτό το σημείο» εξηγεί ο Bob Haberkorn, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στην RJO Futures.

Οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες

Οι επενδυτές εστιάζουν στα δεδομένα του Βασικού Δείκτη Τιμών Προσωπικής Καταναλωτικής Δαπάνης (PCE) των ΗΠΑ που αναμένεται την Παρασκευή, ο οποίος είναι ο προτιμώμενος δείκτης μέτρησης των πληθωριστικών πιέσεων της Fed.

Η αντίδραση της αγοράς στα δεδομένα μπορεί να φανεί μόνο την επόμενη εβδομάδα, λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο χρυσός κατέγραψε υψηλό ρεκόρ των 2.222,39 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Fed διατηρεί την προηγούμενη πρόβλεψη της για μειώσεις των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης το 2024.

Οι έμποροι τιμολογούν πιθανότητα 71% για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα της κατοχής χρυσού που δεν αποδίδει.

Οι τιμές του χρυσού συνεχίζουν επίσης να βρίσκουν υποστήριξη από την αυξημένη φυσική ζήτηση από τα κινεζικά νοικοκυριά.

Οι αγορές κεντρικών τραπεζών διατηρούν επίσης την υποστήριξή τους για χρυσό, με την κεντρική τράπεζα της Κίνας να χτίζει σταθερά τα αποθέματά της σε χρυσό.

Το ασήμι σημείωσε απώλειες κοντά στο 1% στα 24,44 δολάρια, η πλατίνα κατά 0,1% στα 901,73 δολάρια και το παλλάδιο κοντά στο 1,1% στα 994,35 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities