Με κέρδη τελικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, σήμερα, καθώς κατάφεραν να ξεπεράσουν την αρχική μεταβλητότητα που προκάλεσαν τα διφορούμενα μηνύματα από τους δείκτες των επιμέρους οικονομιών, όπως αυτοί ανακοινώθηκαν από τη Γερμανία και την Ισπανία.

Pimco: «Ψήφο εμπιστοσύνης» στα βρετανικά ομόλογα- Γιατί έχει λιγότερες θέσεις σε ομόλογα ΗΠΑ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,3%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να κερδίζει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 7.930 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,76% στις 18.399 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,41% στις 8.184 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado σημείωσε άλμα 8%, αφού ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 10,6% σε ετήσια βάση στο τμήμα λιανικής για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Από την άλλη, ο ναυτιλιακός γίγαντας Maersk σημείωσε απώλειες άνω του 4%, καθώς επιβεβαίωσε ότι είχε ναυλώσει το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνετρίβη στη γέφυρα Francis Scott Key στην πόλη της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ. Η γέφυρα κατέρρευσε μερικώς μετά το περιστατικό.

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί τον Απρίλιο και να διαμορφωθεί στο -27,4, χαμηλότερα από το προηγούμενο αναθεωρημένο ποσοστό, σύμφωνα με κοινή έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK και το Ινστιτούτο Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης (NIM).

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3,3 μονάδες στο -3,1. Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος αναμένεται να ανέλθει κατά 3,3 μονάδες στο -1,5.

Επίσης, η οικονομία της Ισπανίας επεκτάθηκε κατά 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το Ισπανικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής. Σε ετήσια βάση, η ισπανική οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε κατά 2% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Πάντως, η S&P Global μείωσε σήμερα τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωζώνης για το 2024 κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 0,7%. Μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για ανάπτυξη για το 2025 στο 1,3% από 1,5%. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσαν επίσης πρόσφατα τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη, στο 0,6% και στο 0,9%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης