Δεν κατάφερε να κρατήσει τα ενδοσυνεδριακά της κέρδη η Wall Street, με τον S&P 500 να κλείνει την τρίτη συνεχόμενη πτωτική του συνεδρίαση και να συνεχίζει τη διόρθωση μετά το ράλι που προηγήθηκε.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ξεπέρασαν τη νευρικότητα, έκλεισαν θετικά

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,08% στις 39.282 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,28% στις 5.203 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,42% στις 16.315 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Krispy Kreme σημείωσαν άνοδο 30%, μετά από μια ανακοίνωση ότι θα επεκτείνει τη συνεργασία για το franchise των ντόνατ με τα McDonald’s φέτος. Μέχρι το τέλος του 2026, η McDonald’s σχεδιάζει να πουλήσει ντόνατς Krispy Kreme σε όλα τα εστιατόρια της χώρας.

Η Wall Street έδωσε και σήμερα νέες ευκαιρίες διόρθωσης, η οποία όμως δεν έχει απειλήσει τα κέρδη του Μαρτίου. Οι τρεις δείκτες οδεύουν προς τον πέμπτο ανοδικό τους μήνας, με τον S&P 500 να κερδίζει πάνω από 2%, τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,8%, ενώ η άνοδος του Dow Jones είναι 0,8%.

Βλέπουν συνέχιση του ράλι

Παρά τις ανησυχίες ότι το ράλι της αγοράς έχει περάσει σε υπεραγορασμένο επίπεδο, οι επενδυτές εξακολουθούν να μην μπορούν να είναι underweight στις μετοχές, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της 3Fourteen Research, Warren Pies. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι underweight σε αυτήν την αγορά και θα προσπαθήσουν να έχουν μεγαλύτερη έκθεση», εξήγησε ο Pies στο CNBC. «Πιστεύω ότι ο συνδυασμός μιας ήπιας προσγείωσης, μιας Fed που στηρίζει την οικονομία και των ελλιπών επενδύσεων στρατηγικών και θεσμών σημαίνει ότι αυτό το ράλι μπορεί να συνεχίσει», πρόσθεσε.

«Η αγορά δίχνει να κρατά σταδιακά άμυνες και να προτιμά πιο αμυντικούς τίτλους, χωρίς να σημαίνει ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον απουσιάζει. Και αυτό υποστηρίζεται από τα στοιχεία που έρχονται και υποδηλώνουν ότι η οικονομία εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ότι ο πληθωρισμός είναι ακόμα θετικός και εξακολουθεί να υπερβαίνει τον στόχο», σχολίασε ο Tom Hainlin, της U.S. Bank Asset Management.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών και στις εννέα περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσαν άνοδο 6% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller. Ωστόσο, ο Εθνικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες σε μηνιαία βάση.

Επίσης, ο αριθμός των παραγγελιών διαρκών αγαθών αυξήθηκε κατά 1,4% ή 3,7 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, φθάνοντας στα 277,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο εξοπλισμός μεταφορών οδήγησε στην αύξηση, καθώς ενισχύθηκε κατά 3,3% ή 2,9 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στα 90,4 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,5% μηνιαίως και εξαιρουμένης της άμυνας, αυξήθηκαν κατά 2,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street