Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη μετά την αναφορά ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο χρήστη πετρελαίου στον κόσμο, αυξήθηκαν, αλλά και τις ενδείξεις ότι οι μεγάλοι παραγωγοί είναι απίθανο να αλλάξουν την πολιτική παραγωγής τους σε μια τεχνική συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Big Oil: Πατάνε φρένο στην πράσινη μετάβαση

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για τον Μάιο υποχώρησαν 74 σεντς, ή 0,9%, στα 85,51 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Μαΐου πρόκειται να λήξει την Πέμπτη και το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο συμβόλαιο Ιουνίου υποχώρησε 68 σεντς, ή 0,8%, στα 84,95 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WTΙ για παράδοση Μαΐου υποχώρησαν 64 σεντς, ή 0,8%, στα 80,98 δολάρια.

Οι τιμές υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα από τότε που ανέβηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο την περασμένη εβδομάδα και παραμένουν περίπου 3% πάνω από τη μέση τιμή κλεισίματος την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

«Μια απότομη άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και οι προσδοκίες για πιθανή αδράνεια του ΟΠΕΚ+ στην πολιτική παραγωγής του την επόμενη εβδομάδα οδήγησαν σε περαιτέρω χαλάρωση στις τιμές του πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η λήψη κερδών επιταχύνεται μετά από ένα ισχυρό ράλι στα μέσα Μαρτίου», δήλωσε ο Jun Rong. Yeap, υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς στην IG στη Σιγκαπούρη.

Αύξηση αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη. Τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν επίσης κατά 531.000 βαρέλια.

Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστοί και ως OPEC+, είναι απίθανο να κάνουν αλλαγές στην πολιτική παραγωγής πετρελαίου μέχρι την υπουργική συνάντηση τον Ιούνιο, ανέφεραν στο Reuters τρεις πηγές του ΟΠΕΚ+ ενόψει της συνάντησης την επόμενη εβδομάδα.

Ο Οργανισμός θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνάντηση της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης στις 3 Απριλίου για να επανεξετάσει την εφαρμογή των περικοπών παραγωγής από την αγορά και τα μέλη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής τους κατά περίπου 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η Ρωσία έδωσε εντολή στις εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή τους για να συμμορφωθούν με τον στόχο, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα και το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε στις 18 Μαρτίου ότι θα μειώσει τις εξαγωγές του για να αντισταθμίσει νωρίτερα την παραγωγή που υπερέβαινε τα όρια της ποσόστωσής του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities