Η «εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων» είναι ο βασικός σκοπός της νέας εταιρείας Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία συστάθηκε χθες με μοναδικό μέτοχο τον όμιλο Σκλαβενίτης (Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη Α.Ε.Ε.), ανοίγοντας στην ουσία ένα καινούργιο κεφάλαιο για το εμβληματικό ακίνητο στην περιοχή του Ρέντη.

Σκλαβενίτης: Η 13η εξαγορά θα γίνει στο εξωτερικό

Ο κορυφαίος λιανέμπορος, που εξελίσσεται σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά του real estate, μέσω της νέας εταιρείας όχι μόνο βάζει τις βάσεις για την αξιοποίηση του τεράστιου ακινήτου πρώην ιδιοκτησίας της BSH (BSH Οικιακές Συσκευές Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρεία) όπου για 62 χρόνια παράγονταν οι λευκές συσκευές Πίτσος, με πρωταγωνιστές τα πολύ γνωστά ψυγεία και τις ηλεκτρικές κουζίνες, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να μπει και σε νέες μπίζνες.

Ειδικότερα στον σκοπό της Πίτσος Διαχείριση Ακινήτων Μονοπρόσωπη Α.Ε. εκτός από την «εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων» περιλαμβάνονται και δευτερεύουσες δραστηριότητες, όπως: άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, άλλες υπηρεσίες παροχής γευμάτων, ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων, δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις, εγκαταστάσεις γυμναστικής, εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη, μεσιτικά γραφεία ακίνητων, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, υπηρεσίες θεατρικών αιθουσών, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο ταχείας εξυπηρετήσεως (φαστ φουντ), με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, με ζωντανή μουσική από ορχήστρα τριών τουλάχιστον οργάνων (που υπάγεται στην 1059176/ 625/πολ.1087/25.6.2003 -ΦΕΚ β 932- απόφαση υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ισχύει κάθε φορά), με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων από εστιατόριο, ταβέρνα, ψαροταβέρνα, ψησταριά, χωρίς ζωντανή μουσική ή με ορχήστρα λιγότερη των τριών οργάνων (οργάνων (που δεν υπάγεται στην 1059176/ 625/πολ.1087/25.6.2003 -ΦΕΚ β 932- απόφαση υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως ισχύει κάθε φορά) με παροχή σερβιρίσματος, υπηρεσίες παροχής γευμάτων σε εστιατόρια αυτοεξυπηρέτησης (self service), υπηρεσίες στεγασμένων χώρων άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπηρεσίες ταξιθέτησης κοινού σε θέατρα και κινηματογράφους, υπηρεσίες υπαίθριων χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, άλλες αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες χώρων στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο των 53.000 τ.μ. στην οδό Παρνασσού 8, σε οικόπεδο άνω των 51 στρεμμάτων, βρίσκεται πολύ κοντά στο hypermarket της Σκλαβενίτης στην Πέτρου Ράλλη και στο μεγάλο κατάστημα The Mart της cash & carry αλυσίδας του ομίλου, στη Λεωφόρο Κηφισού.

Η οικογένεια Σκλαβενίτη στο πρώτο Δ.Σ.

Με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ, στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρείας συμμετέχουν η Μαρία Σκλαβενίτου (πρόεδρος), ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης (διευθύνων σύμβουλος) και οι Βασιλική Σκλαβενίτου, Παύλος Αλιβιζάτος και Επαμεινώνδας Αλεξόπουλος (μέλη Δ.Σ.).

Υπενθυμίζεται ότι την εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων έχει ως σκοπό και η ανώνυμη εταιρεία Άρτεμις Διαχείρισης Ακινήτων, με μετόχους τη Μαρία Σκλαβενίτου, τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη και τη Βασιλική Σκλαβενίτου, η οποία ιδρύθηκε πέρσι τον Ιούνιο με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση των ακινήτων που έχει στην κατοχή της η οικογένεια.

Πώς θα αξιοποιηθεί το ακίνητο στην περιοχή του Ρέντη

Όσον αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου το επικρατέστερο σενάριο, όπως έχει αναφέρει ο ΟΤ, είναι να δημιουργηθεί παραγωγική μονάδα όπου θα συγκεντρωθούν τα διάσπαρτα εργοστάσια τροφίμων που διαθέτουν οι Σκλαβενίτηδες όχι ως λιανέμποροι αλλά με το «καπέλο» των βιομηχάνων.

Σημειώνεται ότι στον όμιλο Γλάρος, συμφερόντων της οικογένειας, που δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή χαρτικών, ενοποιούνται οι εταιρείες Baker Master στον τομέα της κατεψυγμένης ζύμης, Bonora στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και οργάνωσης εστιατορίων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων και συναφών υπηρεσιών και Meat House στην εμπορία, επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία κάθε είδους κρέατος. Πάντως, πέραν της παραγωγής δεν αποκλείεται μέρος του ακινήτου να αξιοποιηθεί και ως logistics (κέντρο διανομής), ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της δημιουργίας και ενός νέου darkstore.

Από τον σκοπό της νέας εταιρείας ωστόσο προκύπτει ότι δεν αποκλείονται και εκπλήξεις δεδομένου ότι ο Νο 1 λιανέμπορος υπό τη διοίκηση της Μαρίας, του Γεράσιμου και της Βασιλικής Σκλαβενίτη επενδύει ήδη στις υποδομές.

Θυμίζουμε ότι ένα άλλο μεγάλο project που «τρέχει» ο όμιλος είναι η ανάπτυξη μονάδας κάθετης παραγωγής με χώρους αποθήκευσης και διανομής σε ακίνητο 42.000 τ.μ. στη Μαγούλα, που παραδίδεται μέσα στο 2024 με κατασκευάστρια εταιρεία την Ten Brinke Hellas. Εκεί αναμένεται να δημιουργηθεί το παρασκευαστήριο έτοιμων γευμάτων του ομίλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις