Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα η Wall Street, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα κέρδη του τριμήνου, με τον S&P 500 να οδεύει προς το καλύτερο πρώτο τρίμηνο έτους την τελευταία πενταετία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,08% στις 39.788 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,06% στις 5.251 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,02% στις 16.395 μονάδες.

Σε επίπεδο τριμήνου, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περίπου 10%, οδεύοντας προς το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από το 2019, όταν σημείωσε ράλι 13,1%. Ο Dow σημειώνει άνοδο 5,5%, ήτοι την ισχυρότερη επίδοσή του από το πρώτο τρίμηνο από το 2021, όταν σημείωσε άνοδο 7,4%. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 9,3% το τρίμηνο μέχρι στιγμής.

Σε μηνιαία βάση, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 3%, συντηρώντας τον δείκτη κοντά στα ιστορικά υψηλά του. Ο Nasdaq και ο Dow κινούνται με κέρδη άνω του 1,9%.

Ηγέτης της ανόδου αυτό το τρίμηνο και το μήνα ήταν η Nvidia, καθώς η φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 82% για το τρίμηνο και 14% μόνο τον Μάρτιο.

Αν και η Wall Street θα παραμείνει κλειστή αύριο, λόγω της Μεγάλης Παρασκευής, εκείνη την ημέρα θα δημοσιοποιηθούν οικονομικά δεδομένα που συνδέονται με το προσωπικό εισόδημα, τις καταναλωτικές δαπάνες και τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, με τον Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Wealth, να προβλέπει πολύ ενδιαφέρουσα τη νέα εβδομάδα.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του λιανοπωλητή επίπλων πολυτελών κατοικιών RH σημειώνει άλμα 8% αφού η διοίκηση ανέφερε ότι οι τάσεις της ζήτησης αναμένεται να επιταχυνθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις στο τελευταίο τρίμηνο και εξέδωσε αδύναμες προοπτικές για το πρώτο τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Μαρτίου 2024. Ειδικότερα, ανήλθαν συνολικά σε 210.000, από τις 211.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Επίσης, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2023, υψηλότερα από το 3,3% που ανακοινώθηκε στην πρώτη εκτίμηση και από το 3,2% που αναφέρθηκε στη δεύτερη.

«Η εκτίμηση του ΑΕΠ που δημοσιεύτηκε σήμερα βασίζεται σε πληρέστερα στοιχεία από αυτά που ήταν διαθέσιμα κατά τη “δεύτερη” εκτίμηση που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα», ανέφερε η υπηρεσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street