Θετικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι προσπαθούν να αφήσουν πίσω την τριήμερη διόρθωση και να ξαναβρούν το δρόμο της αντίδρασης, όσο μάλιστα πλησιάζουν και στην εκπνοή του πρώτου τριμήνου του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,82% στις 39.603 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,59% στις 5.234 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,40% στις 16.380 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το καθηλώνουν τραπεζικές πιέσεις

Σε επίπεδο τίτλων, η Robinhood σημειώνει κέρδη άνω του 6%, μετά την παρουσίαση της Robinhood Gold Card, μιας πιστωτικής κάρτας όπου μπορούν να κατατεθούν μετρητά σε λογαριασμό χρηματιστηριακής εταιρείας.

Από την άλλη, βουτιά 17% σημειώνει η GameStop, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών ανέφερε μεγάλη πτώση στα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι μείωσε επίσης το εργατικό δυναμικό της κατά απροσδιόριστο αριθμό με σκοπό να μειώσει το κόστος.

Η Wall Street έκανε μια τριήμερη διόρθωση, μετά την αναρρίχησή της σε νέα ιστορικά υψηλά την περασμένη εβδομάδα, προσπαθώντας σήμερα να κρατήσει τα κέρδη του Μαρτίου, αλλά και του πρώτου τριμήνου του έτους. Μέχρι τώρα, ο S&P 500 σημειώνει αύξηση 2,1% τον μήνα και 9,1% το τρίμηνο. Ο Nasdaq αναρριχήθηκε 1,4% τον Μάρτιο και 8,7% το τρίμηνο, ενώ ο Dow σημειώνει άνοδο 0,7% και 4,2% στις αντίστοιχες περιόδους.

Εάν κρατήσουν τα επίπεδα, ο S&P 500 και ο Dow Jones θα έχουν κλείσει το καλύτερο τρίμηνο από το 2019 και το 2021, αντίστοιχα, όταν οι δείκτες σημείωσαν άνοδο 13,1% και 7,4%. Και οι τρεις κύριοι δείκτες είναι σε τροχιά να σημειώσουν τον πέμπτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα και το δεύτερο συνεχόμενο ανοδικό τρίμηνο.

«Οι αποτιμήσεις θα μπορούσαν να διορθώσουν κάπως στην πραγματικότητα», σχολίασε ο Robert Schein, επικεφαλής επενδύσεων στην Blanke Schein Wealth Management. Αλλά, «μακροπρόθεσμα, αυτό το ράλι έχει βάσεις και υπάρχει μεγάλη ώθηση λόγω της ρευστότητας».

Oι μακροοικονομικές ειδήσεις

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 0,7% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA).

Επίσης, υπήρξε ελαφρά πτώση του Δείκτη Αγορών, ο οποίος υποχώρησε από τις 146,0 στις 145,7 μονάδες. Ο δείκτης της αγοράς στεγαστικών δανείων μειώθηκε από το 198,2 στο 196,8 και ο δείκτης αναχρηματοδότησης στεγαστικών δανείων μειώθηκε από 468,4 σε 460,9.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street